Одржан први Међународни рукометни турнир

Почетак » Одржан први Међународни рукометни турнир » Актуелно » Одржан први Међународни рукометни турнир

На Међународном турниру у рукомету, названом „Трофеј града Ваљева“, који је одржан у недељу у Хали спортова, победила је екипа „Металац 2015“ из Ваљева. На турниру на којем је учествовало осам екипа, друго место је заузео „Барич“, а треће место „Медицинар“.

Турнир је организован за млађе категорије 2008. годиште и млађе, поводом 140 година организованог спорта у Ваљеву, али и пет година ЖРК „Металац 2015“. Према речима организатора из „Металца“, ово је само једна у низу манифестација које ће се одржати у нашем граду.

За најбољег играча турнира је проглашена Милица Стевановић из ЖРК „Радник“, Бјељина, а за најбољег голмана Сара Свилар из ЖРК „Колубара“.

Пехаре и медаље победничким екипама за прва три места уручила је Ана Гајић, председница ЖРК „Металац 2015“ и тренер Катарина Ђурић, а пехаре свим учесницима уручио је Миодраг Лазић, председник Комисије за спорт Града Ваљева. Свака екипа је добила по две рукометне лопте као дар Рукометног савеза Србије. Изузетну организацију турнира спровели су чланови ЖРК „Металац 2015“, посебно Љиљана Новокмет, као и Милан Гајић, Катарина Ђурић, Ана Гајић, Драган Стевановић, Тања Дамњановић, Душан Новокмет, др Бранка Антић, као и старије играчице клуба. Организатори су се захвалили спонзорима и донаторима који су допринели да турниром буду веома задовољни сви учесници, навијачи, родитељи и гости. Председница клуба Ана Гајић је изјавила да је ово први турнир, а намера је да постане традиоционални и да се идуће године очекује знатно већи број учесника.