Oдржан састанак представника општине Обреновац са руководством града Ваљева

Почетак » Oдржан састанак представника општине Обреновац са руководством града Ваљева » Актуелно » Oдржан састанак представника општине Обреновац са руководством града Ваљева

Обреновац, 8. септембар 2020 – Данас је у просторијама Градске општине Обреновац организован састанак са представницима града Ваљева. Састанку су присуствовали представници општине Обреновац, представници Јавног предузећа ”Електропривреда Србије” и руководство града Ваљева. На састанку је било речи о унапређивању даље сарадње. Састанку је присуствовао в.д. директора ”Електропривреде Србије” Милорад Грчић.

Председник Градске општине Обреновац навео је да би сарадња са градом Ваљевом општини Обреновац могла донети бројне бенефите, односно међусобна сарадња допринела би усвајању стручних знања и вештина из одређених области.

– Велико ми је задовољство што смо данас могли да угостимо представнике града Ваљева, новоизабраног градоначелника и његов тим. Оно што је за нас јако значајно јесте чињеница да радимо на развијању региона. Обреновац и Ваљево имају традиционално пријатељски однос, какав ће бити и у будућности. Од њих смо могли да научимо заиста важне ствари, пре свега мислим на изградњу брзе саобраћајнице која повезује Ваљево са аутопутем и то је нешто што је нама потребно, када је у питању повезивање Барича преко Дубоког са Остружницом. Друга ствар коју смо имали прилику да научимо од њих јесте на који начин су они великим инвестицијама усмереним у туризам оживели хотелске комплексе на Дивчибарама – рекао је Чучковић и додао да је интерес општине Обреновац, да у будућности искористи расположиве ресурсе и уложи у уређење хотела, и како он истиче на тај начин добије озбиљног стратешког партнера, каквог је Ваљево добило кроз нашег прослављеног кошаркаша Теодосића.

Грчић је искористио прилику и истакао велики значај који има сарадња Ваљева и ЕПС-а, будући да би иста могла загарантовати перспективнију будућност града Ваљева.

– Јавно предузеће ”Електропривреда Србије” и управа града Ваљева неколико година немају сарадњу, међутим након спроведених избора променило се руководство, па је данас  у општини Обреновац организован састанак. Председник Србије Александар Вучић у својој политици између осталог акценат ставља на перспективнију будућност Ваљева. Наиме, у току је изградња 4 траке које ће повезати аутопут Милош Велики са самим градом, такође јасно је видљив значајан потенцијал рзвоја у индустријској зони, поред тога важна је и чињеница да велики део планине Дивчибаре припада управо територији Ваљева . У протеклом периоду, ЕПС није имао развијену сарадњу са Ваљевом из неких како објективних, тако и субјективних разлога. Међутим, ситуација се променила и сасвим је извесно да ће од данас та сарадња бити унапређена. Ово је веома важно за сам развој Ваљева и перспективнију будућност овог града – навео је Грчић.

Он је најавио радове на изградњи трафостаница на територији града Ваљева.

Данас смо разговарали о потреби изградње недостајуће две трафостанице. На простору Дивчибара најкасније до пролећа 2021. године биће изграђена једна трафостаница, што ће пружити позитиван допринос развоју туризма на овој планини. Друга подстаница о којој смо разговарали, а коју ћемо и прецизније дефинисати, јесте трафо који ће омогућити развој индустријске зоне. Наиме, проласком 4 траке, отвара се могућност за развој огромне индустријске зоне на територији града Ваљева – истакао је Грчић.

На самом почетку мандата новоизабраног градоначелника Ваљева Лазара Гојковића организована је посета општини Обреновац, што је један од показатеља наступајуће сарадње.

– Ваљево и Обреновац блиске су општине, некада смо припадали истом округу. Међутим, сада иако административно раздвојени, делимо исту судбину, проблеме, али и све добре ствари које ради наша држава и председник РС Александар Вучић. Оно што је важно, одлично смо саобраћајно повезани отварањем аутопута Милош Велики и мислим да ће та веза бити још боља завршавањем радова на изградњи брзе саобраћајнице Иверак – Лајковац, која ће доста брже спојити Обреновац и Ваљево – навео је Гојковић.

Он је истакао неке пројекте чијом ће реализацијом општина Обреновац и град Ваљево решити неке заједничке проблеме.

– Јако важна ствар, о којој је било речи је та да су наше општине део великог регионалног пројекта изградње депоније у Каленићу, чиме ћемо решити проблем депоновања отпада, као и заштите животне средине. Били смо у посети Меити, где су многи Ваљевци пронашли посао, а ја се искрено надам да ћемо и ми у будућности у нашем граду отворити једну овакву фабрику, где ће и грађани Обреновца, односно радници имати могућност и прилику да се запосле. Такође, наше општине су биле, не тако давно, пре пар година, погођене озбиљним поплавама. Уз помоћ Владе РС и Канцеларије, корита Колубаре су реконструисана, па смо сада безбеднији и сигурнији уколико дође до неких падавина – рекао је Гојковић и додао да верује да ће у будућности сарадња Ваљева и Обреновца бити боља и успешнија, а све са циљем обезбеђивања бољих услова живота грађана.

Чучковић је овом приликом пожелео да следећи сусрет представника Ваљева и представника општине Обреновац буде управо отварање неке нове фабрике на простору града Ваљева.

www. obrenovac.rs