Одржан велики стручни сусрет српских хирурга у Ваљеву

Почетак » Одржан велики стручни сусрет српских хирурга у Ваљеву » Вести » Одржан велики стручни сусрет српских хирурга у Ваљеву
Лекари из целе Србије окупили су се у Ваљеву на хируршком симпозијуму, који је у организацији Хируршке секције Српског лекарског друштва (СЛД) и Здравственог центра Ваљево одржан у „Омни центру“. У име Града присутне је поздравио заменик градоначелника Витомир Митровић који је оценио овом приликом да овакве стручне скупове сматра изузетно важним, јер је то прилика да врхунски лекари размене искуства и примере из праксе.
 
Др Јордан Лазаревић, начелник Хирургије ваљевске Болнице, рекао је да је за све нас  велика част што је овај стручни састанак одржан у Ваљеву, где се окупило око 300 лекара, који имају прилику да чују изузетна предавања из којих могу извући корисне смернице и применити их у свакодневном раду. Председник Хируршке секције СЛД проф. др Небојша Станковић је приликом обраћања медијима истакао значај оваквих сусрета, али и прокоментарисао актуелни тренутак у српској хирургији.
 
„Стручни део састанка је тако конципиран да је изузетно драгоцен за све хирурге Србије, јер на овом састанку не само што размењујемо стручна искуства, већ дискутујемо, полемишемо и заузимамо заједничке ставове у складу са актуелним светским стандардима, а то свакако има бенефит, пре свега за наше пацијенте, а наши лекари, хирурзи су изузетно квалитетни, јер се едукују у свим водећим центрима у свету“, рекао је проф. др Небојша Станковић овом приликом.
Др сци. мед. Илијас Чинара, генерални секретар Хируршке секције СЛД, такође је похвалио организацију, нагласивши да су се Ваљевци и до сада показали и као одлични хирурзи и као добри домаћини и изразио наду да ће се слични сусрети чешће организовати. Приликом обраћања медијима генерални директор Здравственог центра Ваљево, прим. др Илија Трипковић је најавио обележавање једног значајног јубилеја.
 
„Данас смо се договорили да одавде крене иницијатива и припреме обележавања сто година Ваљевске болнице, односно, сто година од Церске и Колубарске битке и значаја Ваљевске болнице у њима. Договорили смо се да покушамо да у новембру 2014. године организујемо симпозијум који ће бити посвећен ратном збрињавању, организацији ратног збрињавања и подсећању на сто година значаја ратне хирургије Србије“, рекао је између осталог прим. др Илија Трипковић на данашњем симпозијуму лекара у Ваљеву где су присутне на почетку поздравили и малишани хора „Срцуленце“.

Leave a Comment