Одржана 14. меморијална атлетска трка

Почетак » Одржана 14. меморијална атлетска трка » Вести » Одржана 14. меморијална атлетска трка
У Ваљеву је јуче у знак сећања на генерала Светомира Ђукића одржана 14. меморијална трка на стази Платани – Јовања -Платани, дугој 10,5 километара.
 
Победник јучерашње трке је био Милош Митровић, Убљанин који трчи за ужичку Младост, други је био његов брат Милан Митровић, а трећи Дејан Богићевић из шабачког Цера. Жарко Новаковић, члан Маратона Уб је био најбољи код јуниора, док је Лазар Тадић из шабачког Цера био други, а Драгољуб Старчевић из Пољопривредне школе Ваљево је освојио треће место.
Најуспешнији војник  био је Александар Арандиловић, други је био Мирослав Марковић, а трећи Слободан Јевтић, сви из Центра за обуку Војске Србије у Ваљеву. Учествовала су и два полицајца – Здравко Ђорђевић из Ваљева и Милош Раичевић из Београда.
 
Генерал Светомир Ђукић  је један део свог  животног и радног века провео у Ваљеву где је био организатор бројних спортских догађања. Трка се одржава на дан када је Светомир Ђукић, тада поручник, 1906. године организовао пешачку трку која је била прва атлетска манифестација на територији Србије, а тај дан је био и почетак рада Српског олимпијског комитета.

Leave a Comment