Одржана 14. Светосавска трка

Почетак » Одржана 14. Светосавска трка » Вести » Одржана 14. Светосавска трка

 

На Савиндан је по 14. пут у граду на Колубари одржана Светосавска атлетска трка под покровитељством Града Ваљева и у техничкој организацији Атлетског клуба Металац. На овогодишњој Светосавској трци која је и званично у календару Атлетског савеза Србије, одржано је 13 трка од предшколског узраста до ветерана у девет категорија, а узело је учешће око 300 учесника. Учесници су били  из Панчева, Шапца, Ужица, Крупња, Београда, Крушевца, Новог Пазара, Уба, Крагујевца, Прокупља, Сомбора, Чачка, Лепосавића, Бања Луке и Сарајева.

 

 

Отварајући ову спортску манифестацију Слободан Бранковић генерални секретар Атлетског савеза Србије је нагласио да атлетика у Ваљеву има дугу традицију, да је Ваљево данас атлетски град и захвалио свима који су омогућили да трка буде одржана.

 

 

Председник Савета Светосавске атлетске трке Горан Лучић захвалио се свим присутним грађанима, учесницима трке медијима и гостима на учешћу у овој манифестацији и истакао да “Наш град жели овом манифестацијом да јасно покаже да иде правим путем прослављајући светитеља у чију част се данашња атлетска трка и одржава“.

 

 

Победник овогодишње трке у конкуренцији сениора је Дарко Живановић из Крагујевца. Друго место је освојио Мирко Петровић из Ужица, а треће прошлогодишњи победник Велимир Бојовић из Лепосавића.У конкуренцији сениорки прво место је освојила Амела Терзић из Новог Пазара, друго Теодора Симовић такође из Новог Пазара,а треће место припало је Виолети Марковић из Шапца. Најуспешнији у конкуренцији јуниора био је Немања Којић из Чачка, док је други био Милан Митровић из Уба, а трећи Радомир Раздољац из Панчева.Код јуниорки прво место је припало Илди Даутовић из Новог Пазара, друго место Нађи Церовац из Шапца a треће место Бојани Каличанин из Чачка.

 

Ваљево захваљујући свом суграђанину Александру Миловановићу од 1993.године има Светосавску атлетску трку, која је у програму сталних градских манифестација.   

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Comment