Одржана 16. атлетска трка „Меморијал генерал Ђукић“

Почетак » Одржана 16. атлетска трка „Меморијал генерал Ђукић“ » Актуелно » Одржана 16. атлетска трка „Меморијал генерал Ђукић“
trka_deneraldukic_27trka_deneraldukic_12trka_deneraldukic_5trka_deneraldukic_6trka_deneraldukic_8trka_deneraldukic_16trka_deneraldukic_18trka_deneraldukic_20trka_deneraldukic_22trka_deneraldukic_27

У Ваљеву је данас одржана 16. атлетска трка „Меморијал генерала Ђукића“, којом град Ваљево чува успомену на Светомира Ђукића, оснивача олимпијског покрета у Србији и Краљевини Југославији.

Милан Митровић из АК „Младост“ Ужице био је најбољи сениор на стази Ваљево-Јовања-Ваљево дугој 10 километара. Други је био Марко Ранковић из АК „Лазаревац“из Лазаревца, а трећи Бојан Станишић из АК “Младост“ Ужице.

Код атлетичарки победник је наша олимпијка, Оливера Јевтић, која је пре неколико година била и промотер ове трке, испред Тамаре Мићевић из Ужица и Јасмине Пајић из Крупња.

Најбржи јуниор био је Игор Марковић из Лазаревца, испред Петра Удовичића из Ужица и Филипа Вуковића из Ваљева.

Најбоља јуниорка била је Данијела Тешић из Крупња, друга је била Александра Јовановић из Ужица, а трећа Андријана Грујичић из Крупња.

У трци припадника Војске Србије и полиције најуспешнији су били војник Милена Ђокић и Драган Грујић из ПУ Крупањ.

Пре главних одржане су и трке ваљевских предшколаца, основаца и средњошколаца.

Генерал Ђукић је на данашњи дан 1906. године као млад официр, организовао прву „пешачку – атлетску трку“, што се сматра зачетком олимпизма у Србији, на којој је и сам учествовао и стазу дугу 10 километара претрчао за 52 минута.