Одржана 17. Светосавска трка

Почетак » Одржана 17. Светосавска трка » Вести » Одржана 17. Светосавска трка
Након интонирања Светосавске химне на Градском тргу – испред хотела „Нарцис“ Светосавску трку 17. по реду је прогласио отвореном начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић. У свом обраћању је истакао да је ова атлетска трка први пут организована у Ваљеву далеке 1993. године, уз велико залагање, сада покојног Александра Миловановића, угледног ваљевског привредника и у организацији тадашњег Атлетског клуба „Ваљевоауто“, са извесним прекидима крајем деведесетих година, и до данас окупља све категорије становништва. Трка промовише здравље, здраве стилове живота, традицију, професије које су од виталног значаја за наше друштво – просвету, војску и полицију. За атлетику кажу да је краљица спорта и да је базична спортска дисциплина, од непроцењивог значаја за правилан развој младих људи. Светосавска атлетска трка у Ваљеву, самим тим што окупља децу и младе од предшколског до средњошколског узраста, али и припаднике војске, полиције као и ветеране и рекреативце, манифестација је од непроцењивог значаја за град Ваљево. Организаторима трке је честитао на доброј организацији догађаја, а учесницима пожелео пуно успеха у такмичењу. „У име града Ваљева изражавам наду да ће ова трка заузети још значајније место у календару спортских такмичења и позиционирати Ваљево као важну спортску и туристичку тачку на мапи Србије“, истакао је начелник Александар Вујић Суботић.
 
У традиционалној 17. по реду Светосавској трци учествовало је више од 300 такмичара, од предшколаца до ветерана. Светосавска трка у организацији Спортског савеза Ваљево и Ак Металац (технички организатор) и под покровитељством града Ваљева је и званично означила почетак атлетске сезоне у Србији за 2015. годину.
 
Урош Кутлашић из Ужица био је најбржи и трци сениора на пет километара испред Саше Столића, атлетичара из АК Лепосавић из Приштине.
Код сениорки тријумфовала је Соња Столић, атлетичарка АК Лепосавић из Приштине, док је друга кроз циљ прошла Јагода Зечевић из АШК Шабац, а трећа је Теодора Симовић из Новог Пазара.
 
Милош Митровић који наступа за АК Младост из Ужица, био је најбољи у јуниорској конкуренцији испред, Жарка Новаковаћа из убског Маратона и Хариса Ајдаревића из Новог Пазара.
 
У категорији јуниорки прво место заузела је Елведина Зорнић из Новог Пазара, друга је Тамарa Мићевић из Ужица, а трећа је Милица Голубовић из АК Црвена звезда.
 
Најбољи војници су били Александар Милосављевић из Краљева, Мирослав Марковић (Топчидер) и Тома Калезић из Београда.Најбољи полицајци су били Милош Раичевић (ПСС Стари град, Београд), Дарко Антић (Жандармерија) и Јосип Јосиповић (СП Ваљево).
 
Организатор је пригодним наградама даривао победнике, а ову лепу манифестацију је помогла и Ваљевска епархија СПЦ.
 
Ваљевска епархија је доделила Архипастирску грамату Владимиру Марковићу тренеру АК „Металац“ за труд, несебичну помоћ и на делу исказану љубав према епархији ваљевској, изражену кроз пожртвованост и залагање око дугогодишњег организовања Светосавске атлетске трке у Ваљеву.
 

Leave a Comment