Одржана 19. Светосавска атлетска трка

Почетак » Одржана 19. Светосавска атлетска трка » Актуелно » Одржана 19. Светосавска атлетска трка

Данас је у граду на Колубари централним градским улицама одржана 19. Светосавска атлетска трка.У трци је учествовало по речима организатора преко 300 учесника – од предшколаца и ђака, до сениора и јуниора у обе конкуренције и припадника Војске. Они су се такмичили у 18 трка, а дужина стазе, зависно од узраста, износила је од 200 до 5.000 метара.

Након интонирања Светосавске химне на Градском тргу – испред хотела „Нарцис“ Светосавску атлетску трку 19. по реду је прогласио отвореном Дејан Богојевић члан Градског већа. Он је истакао да град Ваљево већ годинама уназад негује лепу традицију одржавања ове спортске манифестације. „У трци сваке године учествују девојчице и дечаци, свих узраста од предшколаца па до оних старијих. Град Ваљево одржавањем ове лепе спортске манифестације сваке године подстиче наше младе суграђане да се активно баве атлетиком. Руководство града Ваљева има интенцију да Ваљево буде град спорта и зато из године у годину издвајамо све значајнија средства за подршку спортским клубовима, а приоритет ће добити они спортски клубови који негују и раде интензивно са младим селекцијама, јер су млади људи будућност нашег града. Град Ваљево у 2017. години је буџетом определио 62 милиона динара за финансирање спортских клубова. На тај начин дајемо пуну подршку развоју спорта у Ваљеву, а уложићемо и значајна средства у развој спортске инфраструктуре“, истакао је у обраћању Богојевић.

Радоје Миловановић, председник Савета „Светосавске атлетске трке“ и син оснивача трке Александра Миловановића пожелео je свим гостима добродошлицу и пријатан боравак у граду Ваљеву, а такмичарима пуно успеха и остварење што бољих резултата.

Највише успеха на данашњој атлетској трци имали су код сениора Осман Јунизовић из Добоја (прво место), Милош Пендић из Чајетине (друго место) и  Милош Крстић из Лепосавића (треће место), док је Јасмина Пругинић из Сурчина у конкуренцији сениорки освојила прво место, Азра Нурковић из Новог Пазара друго место, а Николина Мандић из Шапца треће место.

Међу јуниорима Белмин Мекановић из Добоја је био први, Михајло Грковић из Шапца други и Стефан Вламовић из Крагујевца трећи.Најбоља јуниорка била је Николина Меленчић из Шапца, на другом месту је Теодора Стојковић такође из Шапца и гтреће место је припало Сари Секулић из Крупња.

Најбржи војник био је Мирослав Марковић, Слободан Јевтић и Драган Спасојевић, односно Андреа Ванић Хајдук, АНдријана Луковић и Милен а Ђокић, сви из ВП 9845.

Светосавска атлетска трка је генерална проба за предстојећи традиционални Бели крос у београдском Кошутњаку.