Одржана 21. Светосавска атлетска трка

Почетак » Одржана 21. Светосавска атлетска трка » Актуелно » Одржана 21. Светосавска атлетска трка

Победници 21. Светосавске атлетске трке у Ваљеву  у конкуренцији предшколци на 200 метара су Ленка Крстић – „Бамби“ Ваљево и Никола Радомировић – АШК „Темпо“ Шабац.

Прво место у конкуренцији први и други разред основне школе у трци на 400 метара, освојили су Исидора Секулић – АК „Јуниор“, Крупањ и Михаило Јакшић – АК Ужице.На стази где су трчали ученици трећег и четвртог разреда основне школе на 400 метара, прво место су освојили Ксенија Мркела – АК „Динамо“, Панчево и Матија Ристић – АК „ВАК 014“ Ваљево, док су прво место у категорији пети и шести разред на 800 метара освојили Милана Марић – АК Инђија и Димитрије Љубичић – АК Чајетина.

У конкуренцији седми и осми разред на 800 метара, прво место су освојили Теодора Павловић – АК „Слобода“, Чачак и Никола Томић из Зворника.У трци на 800 метара учествовали су ученици средњих школа и остварили следеће резултате. Прво место освојили  су Александра Вукосављевић из Ивањице и Страхиња Стевшић из Панчева, АК „Динамо“.

У јуниорској конкуренцији на 3000 метара, прва на циљ је стигла Лана Беновић из Бијељине, док је прво место у конкуренцији сениорки на 3000 метара, заузела Верица Ђорђевић из Сурчина.У групи јуниора на 5000 метара, први на циљ је стигао Алекса Петковић, док је код сениора прво место освојио Милош Малешевић из АК Инђија.

У конкуренцији ветеранки и рекреативки на 1000 метара, прва је стигла Биљана Јелесијевић, док је у конкуренцији ветерани и рекреативци на 1000 метара, прво место освојио Петар Божовић.

Припадници војске Србије на 1000 метара, прво место је узео Мирослав Јаћић, а у групи припадника  МУП – а на 1000 метара, прво место је освојио Стефан Стевановић.

На овогодишњој Светосавској атлетској трци у Ваљеву одржано је укупно 20 трка у којима су се осим сениора и јуниора, надметали и предшколци, ученици основних и средњих школа, припрадници војске и полиције и ветерани.Организатор трке био је АК „Металац“, покровитељ град Ваљево, а подршку овој традиционалној спортској манифестацији дао је Спортски савез Ваљева.