Одржана 23. седница Скупштине града Ваљева

Почетак » Одржана 23. седница Скупштине града Ваљева » Актуелно » Одржана 23. седница Скупштине града Ваљева

На данашњем 23. скупштинском заседању разматрано је осамнаест тачака дневног реда.

Др Душану Мирковићу је престао мандат одборника у Скупштини града Ваљева избором за члана Градског већа, а уместо њега потврђен је на данашњем заседању  мандат одборнику Милану Милошевићу Кариљи, пензионеру из Лукавца.

Извештаји о раду Дома здравља Ваљево, Здравствене установе Апотека „Ваљево“, Центра за социјални рад „Колубара“ Ваљево, Народног музеја Ваљево, Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ Ваљево, Завода за заштиту споменика културе, „Модерне галерије Ваљево“, Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, Центра за културу Ваљево, Међуопштинског историјског архива Ваљево и Установе за физичку културу „Валис“ за прошлу годину  усвојили су одборници на данашњем заседању.

Одборници су донели решење о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Статута Установе културе Центар за културу Ваљево коју је донео Управни одбор ове установе у мају 2018. године. Разлог за доношење овог решења садржан је у потреби да се Статут ове установе усклади са Законом о култури.

Разматрана је усвојена измена Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему града Ваљева за прошлу годину. Од 1305 запослених на неодређено време вршиће се прерасподела запослених  тако што ће у Центру за културу бити повећан број запослених за двоје, док ће Туристичка организација Ваљево добити једног новозапосленог, а УФК „Валис“, ЈКП „Видрак“ и ПУ „Милица Ножица“ остати без по једног запосленог. Донето је и решење којим се Црквена општина Петница ослобађа плаћања доприноса за уређивање градског грађевинског земљишта у износу од 65.899 динара. Одлука да се објекат Дома војске определи за потребе библиотеке је такође усвојена.

Одлука о одређивању назива улица у насељеном несту Дивчибаре такође је разматрана на данашњем заседању.

Градоначелнк Ваљева др Слободан Гвозденовић је поднео амандман на наведену одлуку да предложена Улица Неђе Савића која се налази на правцу од Ваљевске улице поред бензинске станице до одмаралишта „Стари град“, добије име Љубиша Милошевић  и то детаљно образложио.

„ Љубиша Милошевић је човек из нама блиске историје, бивши председник општине Ваљево, бивши председник Међуопштинске регионалне заједнице, савезни инспектор, генерални директор Службе друштвеног књиговодства Србије, норвешки интернирац, човек који је седамдесетих и осамдесетих био апсолутно најдоминантнија политичка личност из Ваљева. То је човек који је много учинио за Ваљево, изградио је канализацију и сви они који га знају, знају да је био јако озбиљан, поштен и изнад свега стручан у послу који је  радио. А зашто баш улица Љубише Милошевића? Мислим да је крајње време да се осврнемо и на људе из блиске историје и наравно на људе који нису више међу нама и да једанпут одамо признање свим оним успешнима који су допринели да овај град у то време буде град просперитета, авангардан град, а то је оно чему тежимо и данас. Молио бих Скупштину да се амандманом изјасни за мој предлог уважавајући и личност Неђе Савића али Љубиша Милошевић је човек који је за Ваљево учинио много више него што и сами знамо“, истакао је градоначелник Гвозденовић.

Такође, заменик градоначелника је сугерисао Комисији за одређивање назива улица да приликом утврђивања следећег предлога одлуке о одређивању назива улица не забораве и официре Радића и Савичића који су погинули у време бомбардовања.

Прихватајући поднети амандман градоначелника одборници су усвојили Одлуку о одређивању назива улица у насељеном месту Дивчибаре од  друге до једанаесте тачке.

Када је реч о кадровским питањима одборницима је достављено осам кадровских решења и то: решење о разрешењу и именовању члана Комисије за кадровска и административна питања и радне, решење о разрешењу и именовању председника Мандатно – имунитетске комисије, решење о разрешењу и именовању председника Надзорног одбора ЈКП „Полет“ Ваљево, решење о разрешењу и именовању председника и заменика председника Управног одбора Дома здравља Ваљево, решење о измени решења о образовању Комисије за спровођење конкурса за избор директора, решење о измени решења о образовању Локалног савета за запошљавање града и решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе „Милош Марковић“ Доње Лесковице.

Усвојене су све тачке дневног реда 23. скупштинског заседања.