Одржана 28. седница Скупштине града

Почетак » Одржана 28. седница Скупштине града » Вести » Одржана 28. седница Скупштине града
Одборници Скупштине града Ваљева на данашњој 28. седници су углавном разматрали извештаје јавних предузећа и установа, али и кадровска питања. На данашњем скупштинском заседању није разматран предлог решења о избору правобраниоца заједничког правобранилаштва града Ваљева и општина Лајковац, Љиг, Мионица и Осечина, иако је првобитно био увршћен у дневни ред.
Дневни ред данашње седнице је допуњен предлогом одлуке о приступању изградњи амбуланте у Дивцима по хитном поступку. Доношење ове одлуке је нужно како би се у што краћем периоду створио услов за коришћење средстава предвиђених у Државном програму обнове у сектору здравства. У Дивцима ће се градити нова амбуланта, на новој локацији, уместо досадашње која је потпуно уништена због дејства поплавног таласа и клизишта у прошлогодишњим мајским поплавама.Средства за изградњу овог објекта обезбеђена су од стране Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја и износе 10.500.000,00 динара. ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ ће водити ове послове а они обухватају послове израде и техничке контроле пројекта, спровођење поступка јавне набавке за избор извођача радова у складу са законом, надзор над извођењем радова на изградњи објекта и друге активности у вези са реализацијом наведених послова.
Одборници су прихватили извештаје о раду за прошлу годину два јавна предузећа „Топлане“ и „Водовода“. Чуле су се и примедбе на рад „Топлане“ и то да је немогуће консолидовати пословање овог предузећа, док је највећи проблем који треба решити у „Водоводу“ лоша водоводна мрежа која ствара огромне губитке. Одборници су дали сагласност на Одлуку о расподели добити ЈКП „Топлана“, као и на Одлуку о покрићу губитка ЈКП „Водовод“ за прошлу годину.
У извештају који су одборници на данашњем заседању усвојили стоји да је „Топлана“ прошле године остварила добит од 25,9 милиона динара, и то ће бити утрошено за покриће губитака из претходног периода, а ова добит је остварена захваљујући програму консолидације у оквиру кога је и репрограм обавеза овог предузећа. Одборници су били мишљења да је највећа грешка била ширење мреже, а да при том није било заинтересованих потрошача да се прикључе на централно грејање.
Градоначелник Станко Терзић је истакао да ће кроз програм КФ 5 бити решен проблем примарне водоводне мреже, јер је „Водовод“ код Немачке развојне банке КфW кандидовао неколико пројеката, а они би били финанасирани са три до четири милиона евра.
На данашњем заседању усвојени су и извештаји буџетских установа за прошлу годину: Радио Ваљева, Туристичке организације, Центра за социјални рад „Колубара“, Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“, Народног музеја, Завода за заштиту споменика културе, Модерне галерије, Центра за културу, Међуопштинског историјског архива, Установе за физичку културу „Валис“, Културно уметничког друштва „Абрашевић“, Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац – Мића“. Одборници су такође усвојили и извештај о раду и пословању Дома здравља Ваљево као и извештај о раду Здравствене апотекарске установе „Ваљево“ и дали сагласност на њен програм за текућу годину. Усвојен је и извештај о раду за 2014. годину Заједничког јавногправобранилаштва града Ваљева и општина Лајковац, Љиг, Мионица и Осечина.
Данас су разматрана и кадровска питања.
Ђорђе Павловић, дипломирани правник разрешен је дужности директора ЈКП „Водовод-Ваљево“, а на његово место је за вршиоца дужностуи именован Драган Грујичић, дипломирани машински инжењер. Бојан Бошковић, дипломирани економиста из Ваљева је именован за вршиоца дужности директора ЈП „Агроразвој – ваљевске долине“, на период од шест месеци, у ком неће остваривати зараду. Бошковић ће предузети припреме за доношење статута и друге послове везане за оснивање и почетак рада ЈП „Агроразвој – ваљевске долине“ Ваљево.
Доктор Миливоје Симовић, специјалиста гинекологије и акушерства разрешен је дужности директора Дома здравља Ваљево, а на његово место је именован др Завен Дер Хазарјан, специјалиста медицине рада.
 
 

Leave a Comment