Одржана 64. седница Градског већа

Почетак » Одржана 64. седница Градског већа » Вести » Одржана 64. седница Градског већа
 
Чланови Градског већа на данашњем заседању су прихватили Амандман на предлог Плана генералне регулације „Колубара“ и исти ће бити разматран на наредном скупштинском заседању.
Утврђен је предлог Одлуке о приступању изградњи моста на реци Обници за насеље Веселиновићи,а коначну реч даће одборници на наредном скупштинском заседању.
Начелник Одељења за локални развој Ненад Бранковић је образложио да средства која се из донације обезбеђују за изградњу овог моста износе 29,3 милиона динара, а обезбеђена су из Фонда солидарности Европске уније преко Владине Кацеларије за обнову. Целокупан посао обавиће ЈП Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“, а то се односи на спровођење поступка јавне набавке, избора извођача радова као и надзора над извођењем радова на изградњи објекта.
Градоначелник Станко Терзић је рекао да је обезбеђена и донација за изградњу моста у Голој Глави са око девет милиона динара и то од стране Владе Јапана, која је у претходном периоду издвојила новац за санацију дела корита реке Колубаре. Градоначелник Терзић је истакао да је Влада Јапана наш највећи донатор и да је за санацију штета од поплава издвојила за ваљевски крај око 140 милиона динара.
„ Мост у Веселиновићима нам је био највећи проблем и заиста смо захвални тим суграђанима који су показали стрпљење и наравно Канцеларији која је препознала наш проблем јер ми нисмо имали средства за изградњу тог моста. Наравно посебна захвалност Влади Јапана која већ финансира санацију корита реке Колубаре. Ово је само доказ да се добро добрим враћа јер ми смо својевремено прикупљали средства за Јапан организујући концерт и они то нису заборавили“,истакао је градоначелник.
Градско веће је определило пословни простор Међуопштинском историјском архиву Ваљево за привремени смештај архивске грађе која се тренутно налази у делу зграде бивше ваљевске болнице, који је сада Депо, а из разлога припремања сталне изложбене поставке „Страдање и хуманизам Ваљевска болница 1914-1915.“
Веће је донело закључак о прихватању Уговора о купопродаји непокретности који ће закључити град Ваљево и АБЦ-тест д.о.о. Ваљево, затим Закључак о прихватању анекса Уговора о закупу који ће закључити град Ваљево и „Самеди д. о. о. Ваљево, као и Закључак о прихватању Уговора о конституисању службености који ће закључити град и Јавно предузеће за управљање и коришћење регионалног вишенаменског хидросистема Стубо-“Ровни“ Колубара Ваљево.
 
Чланови Градског већа су једногласно усвојили све тачке дневног реда данашњег заседања.
 

Leave a Comment