Одржана 92. седница Градског већа

Почетак » Одржана 92. седница Градског већа » Актуелно » Одржана 92. седница Градског већа

Чланови Градског већа су на данашњој 92. седници прихватили  предлоге  решења о давању сагласности на измену и  допуну  програма пословања и коришћења субвенција из буџета града Ваљева Јавног предузећа за управљање и коришћење регионалног вишенаменског хидросистема  Стубо- Ровни “Колубара“ за 2019. годину.

Дата је сагласност и на  измене и допуне програма пословања Јавног  комуналног предузећа “Топлана- Ваљево“ за 2019. годину, као и на измене и допуне програмa коришћења субвенција овог предузећа.

Измењен је и допуњен и програм пословања Јавног  комуналног предузећа “Водовод- Ваљево“, као и програм  управљања  и  одржавања сеоских водовода за 2019. годину.

Чланови Већа су једногласно изгласали Одлуку о  подизању  споменика  војнику  ЈНА  Стојадину Мирковићу из Горњих Лесковица.

Усвојен је и предлог измене одлуке Скупштине града Ваљева  о Заједничком правобранилаштву града Ваљева и општина Лајковац, Љиг, Мионица и Осечина.

Измењена је методологије за утврђивање трошкова прикључка грејних инсталација објекта тарифног купца топлотне енергије на систем даљинског грејања. Стручни тим за смањење аерозагађења у сарадњи са Агенцијом за заштиту животне средине утврдио је да су главне сметње за прикључење на систем даљинског грејања висока цена прикључка, висока цена подстаница, недовољно дуг рок за отплату. Предложено је да се досадашњи коефицијенти смање, као и да се продужи време отплате за прикључак.

Дата је сагласност Предузећу  „Телеком Србија“ за раскопавање и заузеће јавних површина ради изградње дистрибутивног дела оптичке приступне телекомуникационе мреже електронских комуникација

Одбијене су жалбе Драгомира Милишића, Богдана Огризовића, Милана Трбојевића и Гордане Арбутине из Ваљева, изјављене против решења Градске управе Ваљева, Комисије за избор корисника у оквиру регионалног програма стамбеног збрињавања избеглица, потпројекат 5- социјално становање у заштићеним условима.