Одржана четврта седница Градског већа

Почетак » Одржана четврта седница Градског већа » Вести » Одржана четврта седница Градског већа

На данашњој седници чланови Градског већа разматрали су амандман поднет на предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету града Ваљева за 2016. годину – први ребаланс.Такође разматрали су и предлоге одлука о преносу на коришћење и управљање Дому здравља Ваљево амбуланти у Дивцима и Петници.

На дневном реду је био и предлог одлуке о преносу на коришћење и управљање отвореног кошаркашког терена „Студент“ Установи за физичку културу „Валис“ Ваљево, као и предлог решења о измени решења о образовању комисије за утврђивање основа и висине накнаде штете настале услед уједа паса луталица.

У име коалиције „Тим за Ваљево“ одборник Душко Ракић поднео је амандман којим се утврђују права на помоћ породици са децом на територији града Ваљева, као и услови и начин њиховог остваривања.

Градоначелник Слободан Гвозденовић је у образложењу ове тачке дневног реда истакао да је предложени амандман правно могућ, али није прихватљив с обзиром  да је неопходно да Скупштина града донесе одлуку којом би прописала већи обим права од права утврђених Законом о финансијској подршци породици и повољније услове за њихово остваривање, како би се у градском буџету планирала средства за ове намене. Градско веће није прихватило амандман на предлог Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету града Ваљева за 2016.годину – први ребаланс.

Градско веће је утврдило предлог одлуке о преносу на коришћење и управљање Дому здравља Ваљево амбуланти у Дивцима и  Петници. Градоначелник је истакао да је потребно да се у што краћем року спроведу потребне активности и обезбеде услови како би што пре отпочеле са радом наведене амбуланте. Предлог одлуке се упућује Скупштини на разматрање.

Чланови већа су утврдили и предлог одлуке о преносу на коришћење и управљање отвореног кошаркашког терена „Студент“ Установи за физичку културу „Валис“.

Чланови Градског већа су донели решење о измени решења о образовању комисије за утврђивање основа и висине накнаде штете настале услед уједа паса луталица.

Председник поменуте комисије је одборник Скупштине града Ваљева  Милан Гајић.