Одржана друга по реду Мини Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба

Почетак » Одржана друга по реду Мини Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба » Актуелно » Одржана друга по реду Мини Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба

Просечна старост становништва је 43 године, а податак да је Србија једна од најстаријих земаља Европе и Света, све говори. Физичка активност је најбољи лек за успешан и достојанствен живот човека.

Данас је одржана друга по реду Мини Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба Колубарског округа. Ова  је увод за учешће на 12. Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба, која ће бити у Врњачкој бањи од 29.09. до 3.10. ове године.  Данас су учесници на овом спортско – рекреативном такмичењу били у прилици да се такмиче у различитим дисциплинама и спортовима, као што су атлетика – штафета, шах, стрељаштво, пикадо, фудбал и кошарка.

У име домаћина и организатора покрета „Трећег доба“  Ваљева, присутнима се обратио Велимир Арсеновић.

„Драги гости, такмичари, даме и господо! У име организатора и домаћина поздрављам вас и желим вам да се данас угодно осећате. Свим такмичарима, желим да остваре добре резултате и овом приликом желим да се захвалим граду Ваљеву, као покровитељу ове организације, затим асоцијацији „Спорт за све“ који је са нама у сарадњи омогућио објекте и такмичарски простор и  дому за пензионере и  стара лица „Добра кућа Деспотовић“. Посебно желим да се захвалим „Цептер-у“ као покровитељу у Врњачкој бањи који је и покровитељ Олимпијаде Колубарског округа у Ваљеву. Осећајте се угодно и желим вам добар дан“, изјавио је Велимир Арсеновић.

 

Председник организационог одбора 12. Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба Врњачка бања 2019, Велимир Миличић, пожелео је свима да остваре најбоље могуће резултате, све оне циљеве које су зацртали, као и да се у добром здрављу и доброј форми виде поново на завршној Олимпијади у Врњачкој бањи.

„Поштоване даме и господо, драге колеге пензионери, изузетна ми је част и велико задовољство што сам данас овде са вама да вас поздравим у име организационог одбора и да вам на овој вашој Мини Олимпијади пожелим срећу и успех. Задовољство је и због чињенице што је ово подржао и град Ваљево и што нам је част указао и председник Скупштине, тако да је то за дубоко поштовање и ствар која обавезује и подсећа да памтимо све ово што се дешава, с обзиром на то да је ово данас 18. Мини Олимпијада у току ове године коју смо имали из свих округа Републике Србије. Са искреном жељом да ове наше Мини Олимпијаде учинимо што масовнијим и да ону основну мисију коју носи наша олимпијада а то је један квалитетнији, здравији, садржајнији и достојанственији живот особа трећег доба, чинимо све да омасовимо овај наш покрет и да ставимо до знања да је физичка активност та која мења огроман број лекова, а ниједан лек не може заменити физичку активност. То је наша жеља и рецепт да наш дух олимпијизма  ширимо сваког дана све више . То је својеврстан бренд који управо живи на тим постулатима и принципима квалитетнијег живота“, рекао је у обраћању Велимир Миличић и дадао да је добијен акт из кабинета  председника Републике Србије Александра Вучића, да ће и ове године бити покровитељ 12. Олимпијаде.

За изузетан допринос, показану вољу и жељу за ширење духа олимпијизма, директор покрета „Трећег доба“, Михаило Петковски, уручио је домаћину Велимиру Арсеновићу, председнику покрета „Трећег доба“ Ваљево плакету за допринос за све што је урађено. Истовремено уручен је и хвалодав у име организационог одбора Олимпијаде спорта, здравља и културе.

 

Град Ваљево је покровитељ Мини Олимпијаде Колубарског округа. Овом приликом, присутнима се обратио и прогласио Олимпијаду отвореном, председник Скупштине Града Ваљева, Милорад Илић.

„Имам посебну част да вас испред града Ваљева поздравим, посебно госте са стране. Желим вам пријатан боравак данас у Ваљеву,  а осталим учесницима успешно такмичење на овој нашој  Мини Олимпијади. Модерне олимпијске игре почеле су геслом да је важно учествовати , оне су се одавно претвориле у то  да је  важно победити, како за такмичаре, тако и за државе и народе. Ја верујем да ова наша олимпијада трећег доба поштује то олимпијско гесло да је важно учествовати и мислим да су победници сви они који на олимпијади учествују. У то име, проглашавам Олимпијаду Трећег доба Колубарског округа отвореном“, изјавио је Милорад Илић.

На првој Мини Олимпијади која је одржана у септембру 2018. године, било је присутно 70 учесника. Данас су учествовали : Покрет трећег доба Ваљево, Покрет трећег доба Уб, Удружење инвалида рада Града Ваљева, Удружење инвалида рада Пожега, Планинарско друштво Повлен, Асоцијација „Спорт за све“ као и Струковна удружења: Удружење пензионера унутрашњих послова Ваљево и Удружење пензионера ПТТ.