Одржана и 12. седница Скупштине града

Почетак » Одржана и 12. седница Скупштине града » Вести » Одржана и 12. седница Скупштине града
Одржана је и 12. седница Скупштине града на којој су одборници усвојили предлог решења о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ за 2013. годину.
 
„Други ребаланс Дирекције настао је као плод уштеде на тендерима који смо успели да остваримо. Остало је девет милиона динара на позицији путева, јер смо у међувремену уштедели новац на три тендера, а урадили смо више путева него што смо првобитно планирали.  Поставили смо осам километара асфалта у селима, сада ћемо расписати и нови тендер за сеоске путеве, јер имамо на тој позицији још средстава. Урадили смо други ребаланс Дирекције на најбољи могући начин у овом тренутку и добро је што је скинут са дневног реда на предходном заседању, јер смо у међувремену успели још боље да дефинишемо позиције.Уштедели смо и на санацији клизишта, као и на позицији јавне расвете. Уз то, истичем да је санација свих програмом предвиђених клизишта или већ завршена или је у току, а само на тој позицији уштедели смо седам милиона динара јер смо добили повољније цене на тендерима“, рекао је између осталог в.д.директора ЈП „Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Драган Јеремић у данашњем излагању и додао да ће наставак реконструкције Карађорђеве на деоници до Узун Миркове улице бити урађен уколико град Ваљево добије од Министарства грађевинарства и урбанизма 20 милиона динара колико је договорено.
 
Одборници Скупштине града на данашњој седници усвојили су и предлог закључка о усвајању измена и допуна Програма комуналне изградње и одржавања објеката комуналне инфраструктуре ЈП  „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ за 2013. годину.
 
Дневни ред је допуњен са три тачке и то: претрес предлога решења о разрешењу и именовању председника Управног одбора Туристичке организације Ваљево, констатовање престанка мандата члана Градског већа и избор новог члана Градског већа. За новог председника Управног одбора Туристичке организације Ваљево изабран је Алекса Савић. Одборници су констатовали престанак мандата члана Градског већа Милоша Катића и на предлог градоначелника, изабрали новог члана Градског већа Александра Вујића.

Leave a Comment