Одржана јавна расправа о предлогу Одлуке о буџету

Почетак » Одржана јавна расправа о предлогу Одлуке о буџету » Вести » Одржана јавна расправа о предлогу Одлуке о буџету
На јавној расправи о предлогу Одлуке о буџету града Ваљева за 2012. годину представљен је буџетски план по приоритетима и најзначајније инвестиције које су планиране да се реализују у наредној години. О буџету Града у наредној години који ће, како је планирано, износити 2.118.000.000 динара, што је за 13% више него у 2011, говорио је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и начелница Одељења за финансије Милена Јовановић. У уводном излагању оцењено је да је социјална заштита и брига о најугроженијим категоријама становништва, један од приоритета у наредној години. Такође, увећањем сопствених прихода, створени су услови да се обезбеде средства за незапослене породиље, за бесплатан боравак у вртићима за треће и свако наредно дете у породици, повећане су субвенције за пољопривреду и чак за 50% увећана су издвајања за спорт. У 2012. години  биће настављено интензивно улагање у развој инфраструктуре и капиталне пројекте као што су топлификација, изградња Хале спортова, завршетак школе у Брђанима, наставак партерног уређења Храма Васкрсења Господњег, изградња затвореног базена, Трансфер станице, улагање у даље опремање Индустријске зоне, изградња и реконструкција улица и путева, као и субвенције за запошљавање.
 
„Градски буџет прави се у складу са снагом привреде и ми смо планирали у наредној години увећање буџета за око 13% у односу на 2011. Ако се осврнемо на протекли период, чини се да никад није била интензивнија изградња у нашем граду и тај тренд ћемо и наставити и у наредној години. Одредили смо приоритете, увели нове социјалне услуге и реално планирали буџет за наредну годину “, рекао је између осталог градоначелник Јаковљевић овом приликом.
 
У дискусији на јавној расправи учествовали су представници Књижевне заједнице, Организације потрошача, Удружења инвалида рада, Асоцијације војних ветерана, кулутно-уметничког друштва и спортског клуба из Поћуте. 

Leave a Comment