Одржана јубиларна 10. Атлетска трка „Градац 2010.“

Почетак » Одржана јубиларна 10. Атлетска трка „Градац 2010.“ » Вести » Одржана јубиларна 10. Атлетска трка „Градац 2010.“

Јубиларна, 10. по реду атлетска трка „Градац 2010.“ одржана је данас, дуж тока ове реке, у организацији Месне заједнице „Градац“, Црвеног крста „Ваљево“, Атлетског клуба „Металац“, а под покровитељством Града Ваљева. Овогодишњу атлетску трку отворио је Александар Ранковић, члан Градског већа Ваљева. Више од 300 учесника трчало је од споменика Миловану Глишићу до Коњичког клуба. Најмлађи учесници трке- предшколци, трчали су и најкраћу деоницу од моста код ресторана „Видра“ до Бране на Градцу.

Најбројнији су били ученици Основне школе „Владика Николај Велимировић“, али и ученици осталих ваљевских школа. Млади атлетичари АК „Металац“ из Ваљева, као и младих атлетичара из околних општина, одмерили су снаге, по лепом дану, на стази дугој три километра.

Најбоље, на циљу код Коњичког клуба, чекале су награде-пехари и медаље. Потом је за све учеснике и посетиоце организован забавни програм.

Leave a Comment