Одржана јубиларна атлетска трка ’’Генерал Ђукић’’

Почетак » Одржана јубиларна атлетска трка ’’Генерал Ђукић’’ » Вести » Одржана јубиларна атлетска трка ’’Генерал Ђукић’’
Победници јубиларне, 10.трке ’’Генерал Ђукић’’ су Мирко Петровић и Ана Суботић. У конкуренцији сениора ово двоје атлетичара су на традиционалном меморијалу већ четврти пут на победничком постољу.
 
 
И ове године манифестацију су отворили најмлађи такмичари, предшколци и ученици основних школа. Уз приметно слаб одзив ваљевских школараца, медаље су отишле у Крупањ, Панчево, Смедеревску Паланку, Уб, Шабац…
Уочи почетка главне трке, званично је отворена овогодишња меморијална трка Генерал Ђукић. Након поздравне речи коју су упутили др Јован Томић, зачетник ове спортске манифестације, Фрањо Михалић, промотер трке, Радивоје Милутиновић, помоћник градоначелника и др Душан Ђукић, син генерала Ђукића, стартовала је и главна трка сениора и сениорки. Уз жељу за успешно такмичење, помоћник градоначелника је изразио задовољство због деценијског трајања трке ’’Генерал Ђукић’’ и обећао да ће град помоћи да у наредном периоду ова спортска манифестација буде подигнута на још виши ниво и да добије и међународни карактер. Он је подсетио да је меморијална трка која се већ десет година организује у част генерала Ђукића, у званичном календару градских манифестација. Уз захвалност граду Ваљеву што чува успомену на његовог оца, др Душан Ђукић је рекао да увек радо долази у Ваљево, јер је то његов град и град у коме има пуно пријатеља.
И ове године на трци су учествовали и представници полиције, жандармерије, војске…Значајну помоћ, као и до сада, организаторима је пружила саобраћајна полиција Ваљева, као и службе хитне помоћи и Црвеног крста.
 

Leave a Comment