Одржана комеморација поводом смрти Селимира Манојловића

Почетак » Одржана комеморација поводом смрти Селимира Манојловића » Вести » Одржана комеморација поводом смрти Селимира Манојловића
Поводом смрти помоћника градоначелника мр Селимира Манојловића, данас је у Великој сали Скупштине града Ваљева одржана комеморација.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић је рекао да ће смрт Селимира Манојловића оставити велику празнину у функционисању Градске управе и градске власти.
 
„Сви заједно смо изгубили верног пријатеља, вредног сарадника, а пре свега великог човека.  Губитак је највећи за његову породицу- супругу Велинку, децу Сашу, Сању и Владимира и његових четворо унучади… И сви ми који смо га познавали и сарађивали са њим тужни смо због његовог прераног одласка.
 
Енергија, знање, посвећеност послу, пожртвовање, непресушни ентузијазам, вредноћа, неуморно прегалаштво су само неке од особина које су га красиле. Свако ко га је макар и кратко познавао, зна да ово нису фразе, већ истински опис Селимира Манојловића. Селимир је умро изненада, у Београду на радном задатку након што је у име града Ваљева одао пошту на гробу пуковника пилота Миленка Павловића.
 
Давао је целог себе, чиме год да се бавио. Ни у једној његовој активности није било импровизација и површности, било да је то бављење проблемима града, вођење предузећа, научни рад,  шах, или посвећеност породици. За све је имао времена, за сваког праву реч и савет. Сам поглед на његову биографију, говори нам да смо имали част да живимо и радимо са заиста изузетним човеком“, рекао је градоначелник.
 
Од Селимира Манојловића пред родбином, бројним сарадницима и пријатељима су се опростили прим. др Мирослав Срећковић, Милан Поповић, у име ХК „Крушик“, председник Скупштине Шаховског савеза Србије и Радомир Симић, генерални секретар Спортског савеза Ваљева.
 
Селимир Манојловић је сахрањен на Новом гробљу у Ваљеву.
 
 
 
 

Leave a Comment