Одржана Конститутивна седница Скупштине града Ваљева

Почетак » Одржана Конститутивна седница Скупштине града Ваљева » Актуелно » Одржана Конститутивна седница Скупштине града Ваљева

Конститутивна седница Скупштине града Ваљева је одржана данас у Центру за културу Ваљево. Седница је одржана у складу са здравственом ситуацијом због корона вируса и уз све мере заштите и дистанце међу присутнима.

На почетку седнице након интонирања химне, одборници су минутом ћутања, одали последњу пошту бившем председнику Скупштине града Ваљева Милораду Мићи Илићу. Првим делом седнице је председавао најстарији одборник Станко Терзић, некадашњи градоначелник Ваљева.

Затим је уследила верификација мандата за 51 одборника сазива. Према коначним резултатима јунских локалних избора гласањем и одлуком скупштински сазив града чиниће представници пет изборних листи: 31 одборник са листе СНС –а, „Александар Вучић – За нашу децу“, 16 одборника са листe Ивица Дачић „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) Драган Марковић Палма“, два одборника са  листе Александар Шапић – Победа за Ваљево, један одборник са листе  За Краљевину Србију (Покрет обнове Краљевине Србије, Монархистички фронт) и један одборник са листе Група грађана Локални фронт Ва – слободни људи.

За председника скупштинског сазива одлуком одборника изабрана је проф. др Снежана Ракић, за заменика председника Скупштине града Виктор Мићић, а за секретара Скупштине Бранка Росић.

 

БИОГРАФИЈА ПРЕДСЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ПРОФ. ДР СНЕЖАНЕ РАКИЋРођена 31.08.1962.године у Ваљеву, где је завршила основну и средњу Економску школу. Економски факултет у Београду завршила је 1986. године са просечном оценом 9,21. Постдипломске студије на Економском факултету у Београду завршила 1992. године, положивши испите са просечном оценом 9,50 и одбранивши магистарски рад 23.12.1992.године на тему „Утицај међузависности динамике трошкова и степена коришћења капацитета на пословни успех индустријског предузећа“.

Докторску дисертацију на тему „Утицај организационих промена на процес преструктурирања предузећа“, пријавила 2003. године, а исту одбранила 31.03.2010. године, на Факултету за пословне студије „Мегатренд“ Универзитета у Београду.

Пословну каријеру започела почетком 1998. године у Руднику неметала „Ваљево“, радећи на пословима самосталног референта за план, анализу и расподелу, а затим на пословима финансијског руководиоца.

Наставну каријеру започела 10.04.1993. избором за стручног сарадника на Вишој економској школи Ваљево. У каснијем периоду унапређена у звање предавача, вишег предавача и професора струковних студија.

Од 1993-2004. у својству стручног сарадника и предавача успешно изводила наставу из великог броја наставних дисциплина: Основи статистичке анализе, Основи рачуноводства, Пословних финансија, Пословна логистика, Економика и организација предузећа, Међународни транспорт и шпедиција, Трговински менаџмент, Економика бизниса и Економија.

На радно место наставника у звању професора струковних студија за уже научне области Маркетинг и трговина и Менаџмент и организација распоређена је 2010. године.

Објавила већи број радова, од чега, један магистарски рад, једну докторску дисертацију, 12 уџбеника и преко 30 радова из области економије.

Изводи наставу на основним и мастер студијама на предметима: Пословна логистика, Предузетништво и Предузетнички бизнис.

Поред ангажовања у настави, била је и ментор на студијским програмима Банкарство и осигурање, Маркетинг и трговина и Пословни менаџмент. Била члан Савета Школе, у периоду од 2008-2014, и у периоду од 2017-2020.

Члан савета Академије струковних студија Западна Србија, од средине јуна 2020.

Шеф катедре за менаџмент и бизнис од средине јуна 2020. године.

Организовала стручне посете у преко 30 успешних компанија за студенте двогодишњих и трогодишњих студија за предмете: Царински систем и царински поступак, Међународни транспорт и шпедиција са осигурањем, Економика предузећа, Пословна логистика, Предузетништво и Предузетнички бизнис.

Била ментор на више десетина дипломских и завршних радова, од почетка увођења трогодишњих студија.

У својству Координатора за сарадњу са привредом и локалним самоуправама, у периоду од 2018-2020. године закључила  више од 50 Уговора о пословној сарадњи.

Члан је Српске напредне странке од марта 2011. године.

Одборник је у Скупштини града Ваљева у два мандата и то: од 2012-2016 и од 2016-2020.

Удата и мајка је двоје деце.

 

БИОГРАФИЈА ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ВИКТОРА МИЋИЋА

Члан Српске напредне странке, рођен 11.06.1975. године у Ваљеву, завршио основну школу „Андра Савчић“, садашњу Трећу основну школу и средњу техничку школу „Милица Павловић“ у Ваљеву. Вишу економску школу „Прота Матеја Ненадовић“ завршио у Ваљеву, одсек финансије. Од 1993. до 1999. године приватни предузетник и власник Приватног предузећа. Запослен у предшколсој установи „Милица Ножица“ Ваљево. Одборник у претходном сазиву од 2016. до 2020. године, шеф одборничке групе у периоду од 2018. до 2019. године. Ожењен, отац двоје деце.

 

БИОГРАФИЈА СЕКРЕТАРА СКУПШТИНЕ БРАНКЕ РОСИЋ

Образовање:

  • Високо образовање, дипломирани правник
  • Правни факултет у Универзитета у Београду
  • Просечна оцена у току студија 9,22
  • Почетак студија 1998/99 завршетак 2003. година

Остале способности:

  • Положен државни стручни испит
  • Коришћење оперативног система Windows – a, апликативног система: Word, Excel, Internet.
  • Возачка дозвола „B“ категорије

Брачно стање:

  • Удата, мајка двоје деце

Радно искуство:

  • Запослена у Градској управи града Ваљева, почев од 17.03.2004. године
  • Обављала различите стручне послове у Градској управи града Ваљева и то у Одељењу за урбанизам, Одељењу за имовинске послове и општу управу, а од 05.12.2017. године распоређена на радном месту: шеф Одсека за људске ресурсе.

Профил:

Одговорна, спремна за рад и даље усавршавање, организационо способна, комуникативна.