Одржана „Меморијална атлетска трка генерала Ђукића“

Почетак » Одржана „Меморијална атлетска трка генерала Ђукића“ » Вести » Одржана „Меморијална атлетска трка генерала Ђукића“
У Ваљеву је одржана 15. традиционална „Меморијална атлетска трка генерала Ђукића“. На стази дугој 10,5 километара Ваљево-Јовања-Ваљево победио је Милош Митровић, Убљанин који брани боје „Младости“ из Ужица. Други је био његов брат Милан Митровић, а трећи Александар Трипковић из Атлетског клуба „Ужице“. Код јуниора најбољи је био Жарко Новаковић из Уба. Међу сениоркама прво место је освојила Ана Секулић из Ужица. Најбоља јуниорка била је Зорица Радовановић из Уба, а најбољи припадник Војске Србије је поручник Мирослав Марковић.Најстарији учесник трке био је Милош Антонић који има 79 година.
 
На атлетској трци у Ваљеву учествовало је преко 150 такмичара из Ваљева, Уба, Крупња, Чајетине, Чачка, Тополе, Београда, Ваљева и из Републике Српске. Трка се одржава у част генерала Светомира Ђукића (1882-1960) који је организовао 1906. године прву пешачку атлетску трку на стази Јовања на којој је и сам учествовао. Оснивач је Српског олимпијског клуба 1910, а касније и Југословенског олимпијског комитета.
 
 

Leave a Comment