Одржана седница Градског већа

Почетак » Одржана седница Градског већа » Вести » Одржана седница Градског већа
Чланови Градског већа прихватили су извештаје о  пословању за 2008. годину, ЈКП „Топлана-Ваљево“, ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“, ЈП „Регионална телевизија Ваљево“, ЈИП „Радио Ваљево“, ЈП „Ваљево-турист“, Дирекције за пољопривреду и робне резерве, као и извештаје надзорних одбора за прошлу годину Топлане, Дирекције и Ваљево-туриста. Поред осталог, чланови Већа на данашњој седници разматрали су и дали сагласност на Одлуку о расподели добити Топлане за 2008. годину, али и на предлог Одлуке о јавним паркиралиштима којом се утврђују врсте јавних паркиралишта, управљање, одржавање и њихово коришћење, наплата и уклањање непрописно паркираних возила у Ваљеву.Полазна основа за ову Одлуку је Студија  паркирања за централну зону Ваљева коју су одборници Градске скупштине усвојили на седници одржаној у априлу. С обзиром на то да послове око наплате коришћења паркинга преузима ЈКП „Видрак“, чланови Градског већа на данашњој седници, због повећаног обима посла,  дали су сагласност и на измене и допуне програма пословања овог јавног предузећа за текућу годину. Заменик градоначелника Станко Терзић тим поводом нагласио је да очекује од Видрака да овај посао ради квалитетно у интересу свих наших суграђана.
Градско веће дало је сгласност и на предлог Одлуке о водоводу и канализацији, као и на програм управљања и одржавања сеоских водовода „Прскавац“ и „Кукаљ“. „Проблема има доста када је реч о овим сеоским водоводима и биће то сложен посао за наше предузеће“, оценио је овом приликом директор Водовода Селимир Манојловић. „Са расположивих два милиона динара у овој години успећемо да завршимо само најнеопходније послове. Мрежа је дотрајала,неисправни су водомери,  цевовод се мора заменити у случају водовода „Прскавац“ јер је непроходан и вода не може да дође до корисника. Са мештанима смо постигли договор око термина замене цеви“, рекао је Манојловић. Коментаришући излагање директора „Водовода“, Станко Терзић је нагласио да ово предузећа мора обезбедити мобилне екипе да буду на располагању тамошњим мештанима у летњем периоду, док се радови не окончају.
Чланови Градског већа далу су сагласност и на предлог Одлуке о усвајању нацрта Уговора о спајању уз основање установе културе „Центар за културу“ Ваљева уз констатацију заменика градоначелника Станка Терзића да се од ове установе очекује много, нови програми и садржаји. Начелница Одељења друштвених делатности Зора Бојичић је нагласила да ће на јесен, а најкасније до краја године бити окончан и правни процес у вези будућег „Центра за културу“ Ваљева и да очекује да ће почетком наредне године он бити у функцији. Поред осталог, Градско веће донело је закључак  да Градска управа припреми Правилник о условима за давање на коришћење градског земљишта. Такође, Градско веће је сугерисало ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ да са грађевинским предузећима, која због радова користе поједине путне правце, потпишу Уговоре о одржавању тих путева.

Leave a Comment