Одржана седница Савета за праћење привредних кретања

Почетак » Одржана седница Савета за праћење привредних кретања » Актуелно » Одржана седница Савета за праћење привредних кретања
privrednicisednica Saveta

Изградња пута М-4 једна је од најзначајнијих инвестиција којом се може утицати на бржи и интензивнији развој Града, истакли су привредници на четвртој седници Савета за праћење привредних кретања на подручју града Ваљева. О најважнијим инвестиционим улагањима у 2017. години, о проширењу Индустријске зоне, приоритетима у области туризма, о субвенцијама за пољопривреду, о формирању Међурегионалног информационог центра, као и о приоритетима у области смањења аерозагађења, говорили су помоћник градоначелника Мирослав Пимић и начелница Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове Тијана Тодоровић.

О путу М-4 и развојним шансама реализацијом ове значајне инвестиције, говорио је Зоран Станковић, власник и директор ГП „Греда“. Он је овом приликом нагласио да је то шанса коју град Ваљево не би требало да пропусти. Председавајући седнице, заменик председника Савета, Десимир Тадић, власник и директор трговинског предузећа „Еуропром“ покренуо је овом приликом питање великог аерозагађења у Ваљеву уз оцену да се што пре идентификују сви загађивачи у Граду. Закључено је да се већ за наредну седницу Савета, која би требало да се одржи овог месеца, на дневном реду нађе тема „Аерозагађивачи у Ваљеву, мере и активности за смањење“.

На седници Савета предложено је, између осталог, да се током 2017. године разговара о неколико актуелних привредних тема као што су Индустријска зона, јавно-приватна партнерства, порез на имовину са аспекта зонирања, значај изградње пута М-4, али и о улагању у развој пољопривреде.