Одржана седница Скупштине града

Почетак » Одржана седница Скупштине града » Вести » Одржана седница Скупштине града
Скупштина града је на данашњој седници разрешила дужности досадашњег председника Скупштине др Михаила Јокића, а за новог председника именовала је Славицу Пантелић Цупаћ. Данас је такође разрешен дужности и досадашњи заменик градоначелника Витомир Митровић, а на то место на предлог градоначелника Станка Терзићa, именован је Жарко Ковач. Изабрана су и два члана Градског већа и то др Јелена Вишић и Милојко Пантић, уместо досадашњих чланова већа Александра Марковског и Саше Радосављевића. Нови одборник у Скупштини уместо Жарка Ковача је Драган Мојсиловић. Дошло је и до измене решења о именовању Градске изборне комисије, тако да је Владан Јеринић, дипломирани правник именован за председника Градске изборне комисије, а за његовог заменика дипломирани правник Михаило Милутиновић. 
 
У даљем раду седнице разрешено је и постављено девет директора. Са места директора ЈКП “Топлана“ разрешен је Ивко Стојковић, а на његово место је дошао Дејан Филиповић, дипломирани економиста из Ваљева у својству вршиоца дужности. У ЈКП“’Видрак уместо Јанка Гагића убудуће ту дужност ће обављати као в. д. Ђорђе Милановић, дипломирани економиста из Ваљева. У Центру за социјални рад “Колубара“ Ваљево в. д. директора Александра Грујића ће заменити Каја Јовановић. Разрешен је и в.д. директор Установе за физичку културу “Валис“ Милорад Минић, због истека мандата, тако да је на ово место именован Александар Мијаиловић за вршиоца дужности. Због истека мандата др Владимир Кривошејев и Мирјана Војић добили су подршку још четири године на челу установа у којима су били а то су Народни музеј Ваљево и Интернационални уметнички студио “Радован Мића Трнавац“. Разрешен је дужности директор Међуопштинског историјског архива Ваљево Алекса Томић, а на његово место именован је в.д. директора Станојка Минић.Такође и Слађана Марковић је разрешена дужности директора Центра за културу, а њу ће заменити као в.д. директор Милош Смиљанић. Снежана Васиљевић одлази са места в.д. директора Дирекције за робне резерве, а на то место долази Горан Марјановић, запослен у Дирекцији за робне резерве.
Разрешени су и именовани управни и надзорни одбори јавних предузећа и установа. 
 
На данашњој седници именована је и Комисија за доделу награде града Ваљева у следећем саставу: председник је Мила Грујичић одборник, заменик председника Славица Пантелић Цупаћ председник Скупштине, др Зоран Јокић специјалиста гинекологије и акушерства, Ивана Јоловић одборник, др Радоје Петровић специјалиста интерне медицине – гастроентеролог, мр Војислав Андрић професор ВИПОС-а, проф. Милан Гајић директор Пољопривредне школе, Десимир Тадић директор “Еуропрома“, Зоран Станковић власник грађевинског предузећа “Греда“, Вигор Мајић директор ИС Петница и Милорад Туде Радојичић.
 
 

Leave a Comment