Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

Почетак » Одржана седница Штаба за ванредне ситуације » Актуелно » Одржана седница Штаба за ванредне ситуације
sednica1sednica2stab

На данас одржаној седници Штаба за ванредне ситуације у ужем саставу, оцењено је да је ситуација у Граду стабилна и да нема већих проблема имајући у виду снежне падавине и екстремно ниске температуре. Снабдевање елетричном енергијом и водом је уредно, Топлана ради пуним капацитетом. Прекид у снабдевању топлотном енергијом имали су једино станари Насеља Ослободиоци Ваљева на Божић 7. јануара, јер подстанице нису радиле због нестанка електричне енергије.

Улице и путеви првог и другог приоритета на подручју града Ваљева су проходни. Екипе предузећа „Инграп-омни“, које је задужено за зимско одржавање, по позиву грађана са здравственим проблемима чисти и сеоске путеве који нису у плану и програму. Деонице ка Дивчибарама су такође проходне, а на свим путевима је обавезна употреба зимске опреме.

Током викенда у Општој регионалној болници Ваљево лекари су имали укупно 31 ортопедску интервенцију, од чега један прелом кичменог пршљења, три контузије кука и четири повреде главе, што је очекивано повећан број у зимским условима.

Дом здравља такође има повећан обим посла, а из ове установе су указали на озбиљан проблем недостатка одговарајућег теренског возила које је опремљено за интервенције код болесника у удаљеним сеоским подручјима, пре свега људи на дијализи или са другим ургентним стањима. Градоначелник Гвозденовић је нагласио да ће Град у најскоријем року расписати тендер за набавку санитетског возила, како би екипе Хитне службе Дома здравља могле благовремено да реагују.

Према најави и упозорењу републичког Хидрометеоролошког завода, веома ниске температуре и „ледени дани“ очекују нас до уторка 10. јануара са јутарњим температурама од -16 до -9, локално и до -18 степени, а у планинаским пределима око -22. Највиша дневна температура у овом периоду биће од -10 до -5 степени Целзијуса.