Одржана седница Штаба

Почетак » Одржана седница Штаба » Вести » Одржана седница Штаба
Након укидања ванредне ситуације  у Ваљеву редован рад свих јавних предузећа и надлежних служби подигнут је на највиши ниво. На седници Штаба за ванредне ситуације, која је одржана данас, констатовано је да ће све активности везане за отклањање штете интензивно бити настављене кроз радне састанке уз појачан режим рада свих јавних предузећа и служби. До 30. маја биће завршена процена штете на инфраструктури, стамбеним  и привредним објектима, али и у пољопривреди. 
Осим отклањања штете узроковане поплавом, један од приоритета у наредном периоду биће чишћење и уклањање наноса из корита река, као и чишћење канализационе мреже  како не би дошло до изливања у случају нових јачих падавина. 
 
У функцији је водовод „Прскавац“, а једино су још без воде мештани села Бачевци у висинским зонама. Током викенда траје акција чишћења града, у којој данас учествује више од 100 волонтера. Они ће чистити стадион „Будућност“ где ће уклањати наносе, стабла, грање, као и парк на Јадру где ће бити настављено уклањање земљаних наноса. Запосленима у водопривредном предузећу „Ерозија“ придружили су се данас и припадници ватрогасне службе у акцији чишћења корита реке Љубостиње. Запослени бензијске пумпе „Арт-петрол“ укључили су се у акцију чишћења, уређења и кошења траве на парцели код темеља нове хале спортова, код Основне школе „Нада Пурић“, Техничке школе. Наставља се чишћење корита реке Градац, а биће уређено двориште Рагионалне болнице, као и простор код Месне заједнице „Градац“. Запослени у ЈКП „Видрак“ током викенда косиће јавне површине у градском језгру.
 
Расподела сточне хране, која је допремљена у касарну „Кадињача“ почеће данас. 
 
 

Leave a Comment