Одржана Светосавска атлетска трка

Почетак » Одржана Светосавска атлетска трка » Вести » Одржана Светосавска атлетска трка
Велимир Бојовић из Косова Поља и Амела Терзић из Новог Пазара, победници су 12. Светосавске атлетске трке одржане у Ваљеву, у сениорској конкуренцији на 5000 метара. Бојовић је први стигао на циљ испред Данијела Вукајловића из Ужица, док је трећи у конкуренцији сениора био Слободан Станковић из Смедерева. Код сениорки друга је била Ваљевка Ана Суботић која се такмичи за ивањички „Јавор“, док је трећа била Јелена Анђелковић, атлетичарка из Новог Београда. Најбољи у јуниорској конкуренцији на стази дугој 3000 метара били су Ненад Радановић и Теодора Симовић, атлетичари из Новог Пазара. 
 
На овогодишњој Светосавској атлетској трци у Ваљеву учествовало је преко 300 такмичара у обе конкуренције из десет градова Србије.  Одржано је укупно 14 трка у којима су се осим сениора и јуниора, надметали и предшколци, ученици основних и средњих школа, припрадници војске и полиције, ветерани.
 
Организатор трке био је АК „Металац“, покровитељ град Ваљево, а подршку овој традиционалној спортској манифестацији дали су Олимпијски комитет и Спортски савез Србије. 

Leave a Comment