Одржана трећа седница Савета за праћење привредних кретања на подручју града Ваљева

Почетак » Одржана трећа седница Савета за праћење привредних кретања на подручју града Ваљева » Актуелно » Одржана трећа седница Савета за праћење привредних кретања на подручју града Ваљева
_dsc0002_dsc0003_dsc0004_dsc0005_dsc0006_dsc0007_dsc0008_dsc0009

Одржана је трећа седница Савета за праћење привредних кретања на подручју града Ваљева којој је присуствовао градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић, начелник Колубарског управног округа Горан Миливојевић, помоћници градоначелника Мирослав Пимић и Саша Симић, председник Савета за праћење привредних кретања на подручју града Ваљева Александар Рајевац, извршни потпредседник РПК Ваљево Петар Николић, представници Града, Регионалне привредне коморе и привредници, чланови Савета за праћење привредних кретања.

За новог заменика председника Савета, од представника Града, изабран је Мирослав Пимић, помоћник градоначелника.

Члановима Савета обратио се градоначелник др Слободан Гвозденовић и захвалио привредницима на учешћу на седници. Он је овом приликом изразио је спремност да се састанци Савета чешће одржавају и да се на њима отворено расправља о најважнијим локалним привредним темама.

Привредници су упознати са одлукама које су од значаја за привреду, а односе се на Одлуке о просечној цени квадратног метра одговарајуће непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2017 годину, као и на цене воде и канализације.

Привредници су констатовали је да су на претходној седници покренуте многе иницијативе, али да већина од њих тек треба да буде реализована.

Чланови Савета, привредници указали су на бројне проблеме са којима се суочавају у свом пословању и затражили већу ефикасност у изналажењу решења. При томе је исказана спремност да се прича о јавно – приватном партерству, као и о другим темама које могу допринети економском развоју Града и побољшању услова пословања на локалном нивоу.

Једногласно је оцењено  да је за боље резултате неопходно да се Савет састаје чешће, а закључено је да се седница Савета одржава сваког месеца.