Одржана завршна конференција пројекта „Прилагођавање јавне имовине социо-економским потребама“

Почетак » Одржана завршна конференција пројекта „Прилагођавање јавне имовине социо-економским потребама“ » Некатегоризовано » Одржана завршна конференција пројекта „Прилагођавање јавне имовине социо-економским потребама“

Данас, 19.фебруара 2021.године одржана је завршна конференција пројекта „Прилагођавање јавне имовине социо-економским потребама“ који финансира Европска унија кроз грант шему Еџцханге 5, а коју спроводи главни партнер Град Ваљево у сарадњи са партнерском општином Уб.

Конференција је одржана у несвакидашњем и непланираном формату, путем Зоом конференцијске платформе. Разлог овоме је пандемија ЦОВИД19, која нас је све натерала да пословање и свакодневне после обављамо на неки други начин. Догађајем су руководили чланови пројектног тима, на челу са Ацтион Менаџером Илијом Ранковићем, а присуство су узели представници партнерске општине Уб, представници Сталне конференције градова и општина (СКГО), као и други заинтересовани појединци за тему.

„Била нам је част што смо имали прилику да имплементирамо пројекат, а за Ваљево и Уб је добијање једног оваквог гранта указ да су наше управе на нивоу да спроведу једну овакву комплексну активности“ –навео је Ранковић. Он је додао још да је пројекат успешно спроведен, као и да су очекивани циљеви и резултати остварени. „Највећа вредност овог пројекта су управо софтвер и оперативне процедуре које смо развили кроз имплементацију. Поменуте процедуре указале су на наше мањкавости и проблеме, те исте премостиле са постојећим ресурсима, док софтвер представља ново оружје у нашем арсеналу да одговоримо на изазове у управљању јавном имовином. Убеђен сам да ће највеће ефекте ипак осетити грађани и привреда, који ће информације релевантне за јавну имовину добијати брже и прецизније. Такође, из разговора са колегама, сазнао сам да су задовољни могућностима софтвера и достигнућима пројекта, јер су им процедуре управљањем информација сада једноставније.“ – закључио је Ранковић.

Присутнима су се обратили и други чланови пројектног тима, као и представница Сталне конференције градова и општина.