Окончан штрајк у „Новој Србијанки“

Почетак » Окончан штрајк у „Новој Србијанки“ » Вести » Окончан штрајк у „Новој Србијанки“
Данас је потписан Споразум између представника штрајкачког одбора и  синдиката Зорана Савића и оперативног директора „Нове Србијанке“ Jacques Berechith, чиме је окончан штрајк запослених у овој компанији. У име градоначелника Ваљева Зорана Јаковљевића, који је посредовао у преговорима и иницирао што хитније решавање нагомиланих проблема, Споразум је потписао и његов помоћник Радивоје Милутиновић.
 
 Како је дефинисано Споразумом радници исплату новембарске зараде могу очекивати данас, децембарске најкасније до 26. фебруара, а јануарске до 19. марта. Такође, предлог решавања проблема у вези доприноса биће утврђен до 31. марта.
„Дао сам већ налог да се данас исплати новембарске зарада“, рекао је директор Berechith приликом потписивања Споразума. „Сматрам да су сви ови проблеми решиви уз међусобан дијалог, јер су наши радници, радници „Нове Србијанке“ наш најдрагоценији ресурс. Захваљујем се градоначелнику Јаковљевићу и руководству града Ваљева на подршци и великој помоћи у заједничким напорима да што пре дођемо до најбољег могућег решења“.
 
Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић је овом приликом нагласио да очекује да Споразум буде испоштован до краја од стране руководства „Нове Србијанке“, али и да се нада да ће у будућности ова компанија поново бити један од лидера у прехрамбеној индустрији. Он је истакао и то да је руководство града и убудуће спремно на дијалог уколико се процени да је то неопходно, јер је у обостраном интересу да „Нова Србијанка“ ради пуним капацитетом.
Зоран Савић, председник Штрајкачког одбора је овом приликом оценио да очекује да се испуне све тачке Споразума, јер ће у супротном радници одмрзнути штрајк. „Надамо се да до тога неће доћи“,оценио је Савић и додао да је посредовање градоначелника Јаковљевића у решавању овог пробелма било од драгоценог значаја, јер је на тај начин подстакнут дијалог са обе стране што је брзо дало позитиван ефекат.

Leave a Comment