Округли сто “Србија у процесу европских интеграција“

Почетак » Округли сто “Србија у процесу европских интеграција“ » Вести » Округли сто “Србија у процесу европских интеграција“
“Србија у процесу европских интеграција“, назив је округлог стола који ће се одржати у понедељак 26. јануара од 13.00 у великој сали Скупштине града Ваљева. Организатори су Одбoр за европске интеграције Нарoдне скупштине, Европски покрет у Србији и Град Ваљево.
               
Излагачи о европским перспективама Србије и Споразуму о придруживању и стабилизацији су Constantin Yerocostopoulos, специјални представник генералног секретара Савета Европе у Србији, Clemens Koja, Амбасадор Аустрије у Србији, Гордана Чомић, потпредседница Народне скупштине Републике Србије, Ксенија Миливојевић, саветница потпредседника Владе Србије и Владимир Међак из Канцеларије за европске интеграције Владе Србије. Присутнима ће се обратити и László Varga, председник Одбора за европске интеграције Нaродне скупштине, Наташа Драгојловић, члан Извршног одбора Европског покрета у Србији, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и председник Скупштине Горан Лучић.
 
О реформи сектора образовања у контексту европских интеграција говориће Богољуб Лазаревић, помоћник Министра просвете Републике Србије и Мартина Вукасовић из Центра за политику образовања. О свим питањима предвиђена је дебата са учесницима округлог стола.
Округли сто се организује у оквиру Програма подршке Скупштини Србије у процесу европских интеграција, са циљем боље информисаности грађана и институција о принципима Европске уније и процесу приступања заједници европских народа. Пројекат реализује Европски покрет у Србији уз подршку Балканског фонда за демократију, у сарадњи са Одбором за европске интеграције Народне скупштине и Заједничком иницијативом ЕУ и СЕ за подршку парламентарним институцијама.

Leave a Comment