Олимпијски караван у Ваљеву

Почетак » Олимпијски караван у Ваљеву » Вести » Олимпијски караван у Ваљеву
 Данас је у Хали спортова у Ваљеву одржана „ЕкОлимпијада“ под слоганом „Моје школско двориште“ у организацији Олимпијског комитета Србије. Учесници су имали прилику да се друже са кајакашем Дејаном Пајићем, који је у дисциплини к1 1000 м освојио квоту за учешће на Олимпијским играма у Рију наредног лета.
 
Програм „ЕкОлимпијада“ је намењена основцима који својим активним учешћем у многим спортским, едукативним, културним и еколошким радионицама имају прилику да кроз игру и дружење развију олимпијски дух и упознају праве олимпијске вредности и важност очувања животне средине. Један од најзанимљивијих делова програма је „Олимпијска алеја“ – сађења пет стабала који симболизују пет олимпијских вредности: поштовање, изузетност, фер плеј, радост игре и јединство духа, тела и ума. Главни циљ програма је да информише и едукује децу и младе основног школског узраста о екологији и олимпијским вредностима кроз спорт и забаву.
 
У Бранковини је данас у О.Ш. „Прота Матеја Ненадовић“ у делу програма „Олимпијска алеја“, кајакаш Дејан Пајић са ученицима посадио пет стабала која представљају пет олимпијских вредности које млади треба да усвоје у свом свакодневном животу и то: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума.
 
Компанија Кока -Кола партнер је Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима „Олимпијски час“, „ЕкОлимпијада“ и „Спортски изазов“ до краја циклуса РИО 2016. Ова међународна компанија је најстарији глобални партнер Међународног олимпијског комитета и широм света активно подржава едукативне активности које имају за циљ да подстакну младе на активан начин живота и подигну свест о важности очувања животне средине.
 
У оквиру посете компанија Кока – Кола поклонила је школи у Бранковини спортске реквизите у виду лопти за фудбал, кошарку и одбојку.
 
Заменик градоначелника Жарко Ковач је приредио пријем за представнике ЕкОлимпијаде кајакаша Дејан Пајића и менаџера пројекта Милана Павловића, бившег кошаркаша.Том приликом заменик градоначелника је између осталог истакао да се стиче општи утисак да су деца боље едукована и да више знају о важности заштите животне средине у односу на становништво средње генерације. Људи између 20 и 30 година најмање воде рачуна и имају најмањи ниво еколошке свести, па би са том популацијом требало радити на едукацији, мишљења је заменик градоначелника Ковач.
 
„ Верујем да ће кроз ову кампању деца имати бољу свест о важности заштите животне средине и да ће упознати праве олимпијске вредности“, рекао је на пријему кајакаш Дејан Пајић
 
У Хали спортова је одржана промотивна манифестација „ЕкОлимпијада“ кроз три радионице уз учешће основаца.Циљ је да основци кроз спорт и забаву, учешћем у разноврсним радионицама, развијају олимпијски дух и упознају праве олимпијске вредности и важност очувања животне средине.

Leave a Comment