Опасност од поплава у Ваљеву

Почетак » Опасност од поплава у Ваљеву » Актуелно » Опасност од поплава у Ваљеву

Због обилне кише која је данас падала на територији града Ваљева, уведена је редовна одбрана од поплава и све службе су у приправности.

У складу са упозорењима РХМЗ-а прати се ситуација и сви чланови Штаба за ванредне ситуације града Ваљева, као и Одсек за ванредне ситуације и друге службе су у приправности и прате ситуацију на водотоковима 1. и 2. реда. Све реке су у порасту, али у овом тренутку је ситуација стабилна и нема значајнијег изливања и опасности од поплава.

Река Обница је у значајном порасту и због тога је подигнут ниво реке Колубаре у току поподнева, па је око 18 часова износио од 140 до 160 цм. На реци Колубари још увек има пуно простора у великом кориту и за сада нема опасности од изливања ове реке. Обница се излила на неколико места и то на речним кривинама. Поплавила је помоћне објекте, док су стамбени објекти и становници за сада безбедни.

Све водотокове 2. реда су обишли надлежни и уверили се да је ситуација за сада стабилна. Али према упозорењу РХМЗ од 20 часова, па до поноћи се очекује наставак падавина и због тога може доћи до плављења водотокова. Због тога се апелује на грађане да позову број 193 у случају да им је потребна помоћ, или евакуација!

На реци Градац нема значајног повећања водостаја, иако се она излила на неким местима.

Ситуација се на жалост може брзо променити и током ноћи су све службе у приправности. Ујутро ће заседати и Штаб за ванредне ситуације, након чега ће јавности бити саопштене новости у вези са стањем на рекама у ваљевском крају.

Кабинет градоначелника