Осврт организатора на “ Тешњарске вечери “

Почетак » Осврт организатора на “ Тешњарске вечери “ » Вести » Осврт организатора на “ Тешњарске вечери “
Поводом завршетка 25. “ Тешњарских вечери “, највеће градске манифестације, данас је у сали Градског већа одржана конференција за новинаре, на којој су сумирали утиске на протеклу манифестацију  представници Савета “ Тешњарских вечери “ Милка Ерић Васиљевић заменица председника, Катарина Маринковић уметнички директор и Весељко Белушевић извршни директор.
 
У последње четири године на организацији “ Тешњарских вечери “ учињено је доста на промовисању “ Тешњарских вечери “ ван Ваљева, на богаћењу програма, на бацању акцента не само на гостујуће програме, него и на ваљевске снаге, а оне итекако имају тога да покажу и дају. “ Тешњарске вечери“ “ су манифестација која својом ширином, разуђеношћу омогућава да се и различити људи са различитим талентима искажу тј. прикажу ваљевској јавности и онима који дођу у Ваљево. Стара чаршија Тешњар је оживела у току лета у ове протекле четири године истакла је Милка Ерић Васиљевић.
 
Свој осврт на минулу манифестацију дала је и Катарина Маринковић и истакла да је евидентно да су се у задње две године Тешњарске вечери вратиле у Тешњар, у којем су нови простори пронађени, разноврсније су и претвориле су се у прави летњи фестивал који тежи да постане међународни. Било је преко 100 програма на 25 локација где су се они одвијали ( највише до сада ) и био је то огроман посао активирати тако велики број локација.
 
Весељко Белушевић је оценио да  оно што је замислио програмски тим је на најбољи начин реализовано, али наравно увек може боље и другачије. Међу идејама о могућим будућим садржајима је и организовање фестивала “музике на ладно“, отварање још неких тешњарских простора, укључујући галерију у Арт холу Центра за културу у будуће програмске садржаје манифестације.
 
Основна идеја по речима организатора била је направити програме за све генерације и различите укусе,успоставити равнотежу између ваљевске продукције и гостујућих програма, а посебно довести госте из иностранства и приближити друге културе и у томе се и успело.
 
Милка Ерић Васиљевић захвалила се грађанима што су испунили све догађаје а програми су имали публику, а посебну захвалност је упутила медијима и новинарима који су учинили да Тешњарске вечери буду прави фестивал.
 
Дилема пред онима који ће у будућности радити Тешњарске вечери је да ли желе да оне остану ваљевски фестивал или да га учине туристички атрактивним за госте ван Ваљева.

Leave a Comment