Отежано одношење смећа

Почетак » Отежано одношење смећа » Вести » Отежано одношење смећа

Одношење смећа и чишћење центра града у условима изградње новог вреловода, одвија се у крајње отежаним условима, рекао је у данашњем Фокусирању директор градске чистоће, ЈКП „Видрак“, Слободан Павловић. Он на грађане ипак апелује да буду стрпљиви и каже да ће сво ђубре бити однето, иако се тај процес, без обзира на довољан број радника и механизације, продужава због обилажења многобројних ровова и ручног одношења контејнера.

Након затрпавање ровова и завршетка топлификације, уследиће чишћење и прање улица, најављује директор „Видрака“. Следећи проблем са којим се суочава ово ЈКП су немали дугови, каже директор градске чистоће.
„Са јутрошњим стањем, дугови грађана су 19 милиона динара а привреде 14 милиона динара. Ако кажем да је месечни фонд за плате 6 милиона то је значи неколико ’Видракових’ месечних плата. Аплеујем на грађане да измире обавезе да не долази до утужења на шта смо принуђени. Често се дешава да грађанин има шест-седам неизмирених рачуна од 2.000 динара. Ако знамо да су судски трошкови које такође мора платити 1.300 динара а излазак пописне комисије око 600 динара, тај неплаћени рачун се беспотребно дуплира“, каже Павловић.
И поред ових дугова, статистика је показала да је на основу прихода ваљевски „Видрак“ рангиран на високо 24. место на листи најпрофитабилнијих јавних предузећа у Србији, док међу 300 њих нема ни једне друге јавне фирме из Ваљева.

(Радио Патак)

 

 

Leave a Comment