Отварање ауто-пута шанса за развој Ваљева

Почетак » Отварање ауто-пута шанса за развој Ваљева » Актуелно » Отварање ауто-пута шанса за развој Ваљева

Нови ауто-пут од Обреновца до Љига, дужине 62,7 километра јуче је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић. Ауто-пут „Милош Велики“ има три деонице: Обреновац-Уб, дужине 26, 3 километра, Уб-Лајковац, дужине 12,5 километара и Лајковац-Љиг, дужине од скоро 24 километра.

Представници Владе Србије, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, амбасадорка Кине у Београду Чен Бо, представници кинеских фирми које су градиле пут, председници околних општина у присуству великог броја грађана овог дела Србије и гостију из земље и региона, присуствовали су свечаности отварања новог ауто-пута, капиталне инвестиције наше државе, која ће значити убрзани развој Западне Србије.

Председник Србије Александар Вучић, је између осталог рекао да ће идуће године почети изградња брзе саобраћајнице од Непричаве до Ваљева, чиме ће се и наш град повезати на најбржи могући начин са ауто-путем.

„Идемо на изградњу деонице Словац-Ваљево, односно Лајковац-Иверак, како се то стручно каже. Ваљево не сме да буде слепо црево! Следеће године већ крећемо да радимо. Сада ће морати наши из Лајковца да ураде од Непричаве до Лајковца, као што су ови наши у Убу урадили до центра Уба, 3,5 километра, као у Њујорк да улазите, а не у Уб! А онда идемо ка Ваљеву, Дивци, Лукавац, Попучке да се уради пут“, рекао је између осталог председник Вучић, обилазећи јуче нови ауто-пут.

Председник Вучић је рекао да ће брза трка бити изграђена са друге стране барске пруге, у односу на пут Ваљево-Београда. Вучић је поручио да се нада ће посао у вези експропријације земљишта бити брзо завршен, а да би нова саобраћајница требало да буде готова до 2021. године. Према његовим речима, Ваљево ће тада постати нови туристички центар, јер ће имати добре саобраћајне везе.

„Ваљево не сме да остане слепо црево, околина Ваљева је веома лепа, зато ће саобраћајнице које планирамо да градимо приближити тај крај, укључујући и Дивчибаре, свим потенцијалним гостима, али и инвеститорима“, рекао је Вучић.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је још једном истакао значај ауто-пута „Милош Велики“ за убрзани развој свих општина Колубарског округа и Ваљева. Председник Србије Александар Вучић је у разговору са Гвозденовићем поновио да ће се надлежне службе потрудити да брза трака од Ваљева до Непричаве буде завршена пре деонице ауто-пута до Пожеге. „Онда ћемо моћи лакше да доведемо инвеститоре у Ваљево“, поручио је Вучић. Поред нових инвестиција, боље саобраћајно повезивање са остатком Србије унапредиће туризам, пољопривреду, али и све остале сфере живота, рекао је градоначелник Ваљева.