Отварање „Дечје недеље“

Почетак » Отварање „Дечје недеље“ » Актуелно » Отварање „Дечје недеље“

Овогодишња „Дечја недеља“ под слоганом „Градимо мостове међу генерацијама- за радост сваког детета“ почела је свечаним отварањем у Основној школи  „Десанка Максимовић“. Првог дана „Дечје недеље“ ,школа домаћин, ученици и просветни радници спремили су пригодан културно уметнички програм.

Члан Градског већа за културу Дејан Богојевић који је уједно и председник Oдбора за утврђивање и спровођење градског програма и активности за време трајања „Дечје недеље“ поздравио је ученике и све присутне и отворио ову традиционалну манифестацију.

„Традиција обележавања „Дечје недеље“ у свету и код нас је веома дуга. Традиционално се одржава у првој седмици октобра у циљу скретања пажње јавности на децу и младе. „Дечија недеља“ је право време да се подсетимо дечијих  потреба и права. Овогодишњи програм је креативан, забаван и врло садржајан и надам се да ћете уживати и учествовати у њему“, рекао је Богојевић.

Члан Градског цећа Дејан Богојевић је директору школе Ненаду Михаиловићу уручио поклон града Ваљева, намењен домаћину „Дечје недеље“- штампач и дигитални фотоапарат.

Након отварања, традиционално је у дворишту школе посађено дрво генерације.

“Дечја недеља“ трајаће до 8. октобра у градским и сеоским основним школама у којима ће бити организовани разноврсни садржаји, од едукативних радионица, изложби радова, ликовних и поетских конкурса, спортских активности, позоришних представа и концерата.