Отварање реконструисане главне градске улице у петак

Почетак » Отварање реконструисане главне градске улице у петак » Вести » Отварање реконструисане главне градске улице у петак

 

Свечано отварање реконструисане Карађорђеве улице одржаће се у петак 13. маја 2011. године у 10.00 часова. Након непуна два месеца интензивних радова, грађевинско предузеће „Инграпомни“, два дава пре постављеног рока, у петак ће завршити ову значајну инвестицију. Уређењем главне градске улице, Ваљево је добило нову амбијенталну целину у препознатљивом руху.
 
У разговору са новинарима, најављујући свечано отварање реконструисане улице, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је позвао грађане Ваљева да присуствују овој пригодној свечаности. „Планирали смо да тим поводом приредимо један мали хепенинг овде у Карађорђевој улици у коме ће учествовати музичари, спортисти и зато позиван наше суграђане да нам се придруже. Комплетна реконструкција Карађорђеве улице није рађена деценијама уназад и зато су ови радови од изузетног значаја“, рекао је градоначелник.
 
 
 
Пројекат реконструкције Карађорђеве улице финансира се средствима НИП-а у износу од око 70милиона динара и са 30 милиона динара из средстава градског буџета. „Из НИП-а средства још нису уплаћена извођачу, а град је до сада из буџета уплатио десет милиона динара, тако да је  предузеће „Инграпомни“ готово комплетне радове финансирао из сопствених средстава“, рекао је градоначелник Јаковљевић одговарајући на новинарско питање око реализације обавеза према извођачу.
 
Директор Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева Милан Матић оценио је овом приликом да је целокупан посао завршен у складу са планираном динамиком искључиво захваљујући извођачу радова предузећу „Инграпомни“ чији су радници током протекла два месеца радили и више од 12 сати дневно, викендом и празницима. „Осим реконструкције Карађорђеве улице, планирана је и реконструкција Градског трга који је изграђен осамдесетих година као и простора испред „Лименке“ где су предвиђене корекције и улепшавање овог дела града.  Уз то, предвиђена је и реконструкција Пантићеве улице у делу од раскрснице са Нушићевом и Улицом Вука Караџића, као и изградња четири сеоска пута, Браничевске улице и Прешернове у Новом насељу. Ови радови требало би да почну крајем јула месеца, почетком августа када ће бити готов комплетан тендерски поступак“, најавио је Матић.
 
На свечано отварање реконструисане главне градске улице у Ваљеву у петак, најављен је долазак министра економије и регионалног развоја Небојше Ћирића и његових сарадника.

Leave a Comment