Отварање Тешњарских вечери

Почетак » Отварање Тешњарских вечери » Вести » Отварање Тешњарских вечери
Тешњарске вечери, 24. по реду, свечано је отворио један од најпознатијих Ваљеваца, чувени спикер и водитељ Милоје Мића Орловић. „Долазим на Тешњарске од 1987. године, не баш уредно, али знам шта је организација, како изгледа фестивал и колико су Ваљевци увек били добри домаћини. Колико су у томе уживали и уносили себе…Међутим, био сам сада збуњен прегледајући материјал који сам добио од Центра за културу и видевши шта је све урађено – неких 27 пунктова и стотинак садржаја. То ме веома импресионирало, не сећам се да је тако било до сада. И то баш у најтежим временима, када никоме није лако. Поносите се свима који су ово организовали, од Града, преко Центра за културу и других институција, оним старијима и млађим Ваљевцима који су урадили велики посао, чекајте јесен и живите у љубави. Овиме, заправо, отварамо Тешњарске вечери. Живели“, рекао је овом приликом наш суграђанин Мића Орловић.
 
„Ове године Град Ваљево и креативни Ваљевци својим активизмом настављају да успостављају нове стандарде, што ће дугорочно гледано позиционирати наш град на широј културној мапи. Наредних девет дана у Ваљеву ће бити изведено преко 100 сјајних програма у којима ће наступити уметници из земље и иностранства, оживеће градски тргови, галерије, неки нови простори добиће другачију намену. Ваљевци су одувек гајили уметнички дух и успевали да ведрином победе сваку недаћу. Ваљевци, драги гости, ово је тек првих четврт века Тешњарских вечери. Сви заједно допринећемо да се настави њихово трајање“, рекао је  градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.
 
Част да подигне заставу овогодишњих Тешњарских вечери припала је студенткињи четврте године Електротехничког факултета у Београду Марији Јанковић. Након свечаног отварања на Летњој позорници на Колубари вече филмске музике „Под сјајем звезда” приредио је Новосадски Биг бенд.

Leave a Comment