Отворен 1. Сајам авантуристичког туризма

Почетак » Отворен 1. Сајам авантуристичког туризма » Вести » Отворен 1. Сајам авантуристичког туризма

Први Сајам авантуристичког туризма и авантуристичких споротова отворен је данас у Ваљеву. У организацији Пословног факултета „Сингидуним“, удружења „Вајлд Сербија“ организован је овај сајам, чији је циљ да укаже на потенцијал читавог подручја ваљевских планина за ову врсту туризма.

Сајам је отворио градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, који је рекао да су Ваљевци навикли да стално у нечему буду први, па се тако организује и Први Сајам авантуристичког туризма у Ваљеву.
 
„Захваљујем се организаторима Сајма што на овај начин промовишу потенцијале ваљевског краја, позитивну енергију и нешто што нам свима треба – здраве стилове живота. Град апсолутно подржава овакве манифестације и позивам вас све да по завршетку Сајма присуствујете вечерашњем хуманитарном концерту, које Ваљевци посвећују грађанима Јапана“, рекао је градоначелник Јаковљевић.
 
Током дана, посетиоци су могли да прате демонстрације, али и сами да пробају спортско пењање, спуштање низ уже преко Колубаре, постављање шатора, јахање коња, стреличарство, биће и демонстрација вожње џипом по реци, рафтинга и параглајдинга. Током сајма одржан је мини концерти, мала школа плеса и фитнес.
 
Осим Wilde Serbia и студијског програма Туризам и хотелијерство Пословног факултета, на Сајму су учествовали Друштво истраживача, Грин бајк, Дринска регата, Повлен рели, Коњички клуб Дегурић, Аеро клуб Дивци, Параглајдинг клуб „Фанатик“, Етно-центар „Гора“, Удружење витешких спортова „Бели орлови“, Фитнес клуб „Мистер биг“, Ваљево турист и туристичке организације Љубовије, Љига, Осечине и Мионице, ХТД „Вујић, планинарски домови, омладинска организација „Пазл“ и студентска организација „Ајсек“.
 

 

Leave a Comment