Отворен балон у Петници

Почетак » Отворен балон у Петници » Вести » Отворен балон у Петници
У Ваљеву је у Спортско рекреативном центру „Петница“ отворена балон хала. Град Ваљево инвестирао је 28 милиона динара у овај објекат који ће допринети даљем развоју водених спортова. Током свечаног отварања балона у Петници, одржан је пливачки митинг на коме је учествовало преко 200 деце из неколико пливачких клубова Србије, а потом и ватерполо утакмице између селекције Ваљева коју су чинили чланови два ватерполо клуба „Валис 93“ и „Валис“ и „Радничког“ из Крагујевца.
 
„Ваљево је дуго година чекало овај покривени базен, надам се да ће нам дуго година и служити. Наш следећи циљ је да завршимо Халу спортова“, рекао је Драган Јеремић директор ЈП „Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“.
 
Церемонији свечаног отварања присуствовао је и председник Спортског савеза Србије и Ватерполо клуба „Партизан“ Александар Шоштар. Он је оценио да је ово велики дан за пливање и ватерполо. „За неколико година видеће се значај овог објекта који омогућава континуирани рад током читаве године. Добро је за Србију да има што више оваквих базних центара“, рекао је између осталог Шоштар.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић изразио је задовољство што Ваљево након дугог временског периода отвара покривени базен у Петници. Он је истако значај овог спортског објекта и подсетио да је на базенима у Петници више од 20.000 младих људи научило да плива. „Поставили смо високе стандарде када је реч о базенима овде у Петници, тако да је руководство града била у обавези да поштује те стандарде и даље. Захваљујући Установи за физичку културу „Валис“ цео овај комплекс је на понос Ваљевцима. Покривени базен у Петници пре свега ће много значити ваљевским клубовима, пливачком и ватерполо клубовима, јер наша деца сада неће морати да путују на тренинге ван града“, рекао је градоначелник на свечаном отварању и додао да је један од приоритета града Ваљева и изградња нове Хале спортове у коју је до сада уложено 120 милиона динара.
 Фотографија: Ђорђе Ђоковић
 

Leave a Comment