Отворен јесењи Сајам запошљавања

Почетак » Отворен јесењи Сајам запошљавања » Вести » Отворен јесењи Сајам запошљавања
На Сајму запошљавања који је данас одржан у хотелу „Гранд“,  у организацији Националне службе за запошљавање, 28 послодаваца је понудило 100 радних места. Ради се о занимањима свих профила и степена стручности, осим занимања из области просвете и пољопривреде.
 
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић,  на отварању Сајма је рекао  да је главни задатак Града решавање проблема незапослености.
 
„Град Ваљево даје пуну подршку реализацији пројеката који подстичу запошљавање и примењује подстицајне мере. Циљ је да се подстакну и мотивишу послодавци да отварају нова радна места чиме Град даје допринос смањењу незапослености“ – истакао је градоначелник.
 
 
Поред наведених занимања, највише се траже радници у угоститељству и туризму, затим, комерцијалисти, продавци, шивачи, тапетари, столари, заваривачи, бравари и металостругари.
 
Током одржавања Сајма, уручени су уговори послодавцима – корисницима субвенција за ново запошљавање по Локалном акционом плану за запошљавање у 2011. години. Реч је о 20 послодаваца код којих ће бити запослено 20 радника, уз подстицај од 200.000 динара по новоотвореном радном месту.
 
Овај Сајам је веома популаран и успешан вид посредовања у запошљавању, који подазумева директан контакт послодавца са незапосленима који поседују одговарајуће квалификације. То је прилика да послодавци искажу своје кадровске потребе и једноставно и брзо пронађу потребне раднике. 

Leave a Comment