Отворен мини спортски терен на Петом пуку

Почетак » Отворен мини спортски терен на Петом пуку » Вести » Отворен мини спортски терен на Петом пуку
 Мини-пич терен отворен је данас у Насељу „Пети пук“ у Ваљеву, као део пројекта који реализују Краљевина Норвешка, Министарство омладине и спорта, Фудбалски савез Србије и Град Ваљево.

Нови терен свечано је отворила министарка омладине и спорта Србије Снежана Самарџић Марковић, која је изјавила да је отварање оваквих терена, део националне стратегије за младе, а младима је поручила да „из малих не иду у велике градове“ и да „из Србије не иду у иностранство“ јер се и у унутрашњости може живети.
 

Амбасадор Краљевине Норвешке Хаакон Бланкенборг рекао је да није битно да ли ће на том терену расти асови, већ да се деца играју и забављају. Он је изразио задовољство што је у прилици да се дружи са младима и нагласио да мини-пич терени постоје у његовој земљи и да су они право место на коме млади треба да се забављају и баве спортом.
 
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић поручио је да је отварање спортских терена у нашем граду, управо испуњавање „Визије Ваљева“, а то је да ово буде град младих и здравих грађана.
 
На новом мини-пич терену, као и на фудбалском игралишту ФК „Раднички“, данас је отворен Ускршњи турнир у малом фудбалу за млађе категорије, на коме игра више од сто фудбалера млађих категорија, разврстаних у 47 екипа.
 

Након свечаног обраћања, министарка омладине и спорта је капитенима две екипе, поклонила спортску опрему и извођењем почетног ударца, отворила нови терен.

 
За изградњу овог терена, из градског буџета је издвојено више од два милиона динара, док је остатак новца обезбедила Краљевина Норвешка, Министарство омладине и спорта Србије и Фудабалски савез Србије. У Ваљеву је отворен други мини-пич терен, од 50 терена са вештачком травом, који се постављају у нашој земљи, а који су намењени бесплатној рекреацији младих у педесет општина и градова у Србији.
 

Leave a Comment