Отворен мост за насеље Веселиновићи

Почетак » Отворен мост за насеље Веселиновићи » Вести » Отворен мост за насеље Веселиновићи
Мост преко реке Обнице за насеље Веселиновићи је изграђен и пуштен у саобраћај. Мост који је срушен у мајским поплавама 2014. године, обновљен је заједничким улагањем Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима Владе Србије и града Ваљева. Канцеларија је уложила 24 милиона, а Ваљево 11 милиона динара за изградњу моста и приступних саобраћајница.
Овај мост је најскупљи и један од највећих мостова од осам, колико их је до сада урађено у ваљевском крају. Мост се налази поред регионалног пута Ваљево-Лозница и веома је важан за живот око 200 становника насеља Веселиновац, у коме има четрдесеторо деце. Много мештана је синоћ изашло на мост да поздрави представнике града Ваљева-градоначелника Станка Терзића, помоћника градоначелника Милорада Илића, начелника Градске управе Александра Вујића Суботића, директора ЈКП „Видрак“ Ђорђа Милановића и директора градске Дирекције Драгана Јеремића.
„Мост је од данас у функцији и симболично завршавамо обнову осам мостова у нашем крају. Најбитније је да грађани овог насеља имају нормалну комуникацију са градом. Настављамо и даље да радимо. Планирамо да средимо улицу, водовод и канализацију у овом насељу. Све су то послови који нас чекају и који су пред нама“, рекао је Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, путеве и изградњу Ваљева“.

Мост у Веселиновићима је распона 25 метара, ширина моста је 5 метара, са по два тротоара од по 2,5 метара. Приступна саобраћајница је 76 метара, са урађеном јавном расветом, одводњавањем и са тротоаром, који води до Улице Цаке Миливојевић. Пројекат је урадила фирма „ММ“ из Београда, а саобраћајницу је пројектовала фирма „Хармонија пројект“ из Ваљева.
Приступне саобраћајнице ће бити асфалтиране за месец дана, јер је потребно време да се слегне земља око моста, како се не би појавиле пукотине на новом асфалту, уколико би се одмах сада асфалтирало.

Leave a Comment