Отворен пети Сајам локалне самоуправе

Почетак » Отворен пети Сајам локалне самоуправе » Вести » Отворен пети Сајам локалне самоуправе
 
Под слоганом “Повежи се“  јуче је у Београду отворен пети Сајам локалне самоуправе и 12. Међународни сајам предузетништва “Бизнис База 2013“. О значају и манифестацији је говорио директор Националне агенције за регионални развој Милош Игњатовић. Сајам је отворио министар за регионални развој и локалну самоуправу Игор Мировић нагласивши да је Република финансирала наступ 46 сиромашних општина.
 
“Приоритет Министарства локалне самоуправе и регионалног развоја је реализација пројеката у регионима и у областима у Србији који имају развојни значај и око којих се окупља више градова и општина. Сајам је прилика да се представници општина и градова повежу, окупе на једном месту и размене искуства, представе планове и упознају се с примерима најбоље праксе у свим областима. Овако стечена искуства моћи ће да примене у својој локалној самоуправи и побољшају пословни амбијент, учине живот и рад суграђанина бољим и квалитетним“, истакао је министар Мировић. Према његовим речима, сајам је прилика и да се повежу локалне самоуправе и реалан сектор како би били направљени нови кораци у развоју општина и предузећа.
 
“У Србији данас постоје добро организоване локалне самоуправе са снажним предузетничким духом, али и оне које чекају помоћ другиух. Прве ћемо подржати у њиховим напорима, а друге подстицати и мотивисати да раде у циљу развоја својих заједница“, рекао је министар Мировић и додао да стварање доброг пословног амбијента за инвестиције не зависи само од подршке министарства, већ се базира на способности локалних власти да препознају развојне пројекте и да организују њихову реализацију.
 
Штанд града Ваљева се налази  на самом уласку у сајмиште, а ту су и штандови општина  Колубарског округа. Град Ваљево се на тродневном сајму који траје од 27. до 29.новембра представља туристичком понудом и привредним потенцијалима. Првог дана сајма штанд Ваљева су посетили и Либијци који су заинтересовани за пољопривредне потенцијале ваљевског краја.
 
„Локална самоуправа града Ваљева се на Сајму локалне самоуправе представила заједно са Народним музејом и Туристичком организацијом, уз подршку Ваљевске пиваре. У оквиру стандардног представљања Града најављен је и међународни сајам привреде СПРЕГ, који ће се идуће године одржати у априлу. Концепт наступа локалне самоуправе заснован је на граду Ваљеву као граду будућности, са јасном визијом и смерницама ка напретку целог привредног амбијента. Представљене су и градске локације које су намењене за привредне активности и које су у понуди привредницима и потенцијалним инвеститорима“ изјавио је Стаменко Свитлица, начелник Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове града Ваљева.

Leave a Comment