Отворен Сајам привреде Колубарског округа

Почетак » Отворен Сајам привреде Колубарског округа » Вести » Отворен Сајам привреде Колубарског округа
У Ваљеву је отворен девети Сајам привреде Колубарског округа (СПРЕГ), тродневна сајамска манифестација на којој ће се у репрезентативном простору ваљевског Омни Центра, представити око 140 излагача из разних делатности са преко 25.000 различитих производа и артикала.
 
„Овогодишњи излагачи су из 17 градова и општина Републике Србије, а посетиоци ће бити у прилици да посете штандове током сва три сајамска дана-од 26. до 28. априла,  у термину од 9.00 до 19.00 часова. Трудићемо се да следеће године проширимо овај сајамски простор и на Банкет салу Омни Центра“, рекао је између осталог на отварању Сајма Александар Грујић, власник Агенције „Gatti“, организатор манифестације.
 
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић изразио је задовољство што има прилику да отвори ову сајамску манифестацију. „Мислим да је ово најбољи Сајам до сада, захваљујући пре свега дивном простору Омни Центра и није без разлога овај Сајам назван СПРЕГ, јер ми смо се потрудили и омогућили да  направимо спрегу између великих трговинских ланаца и оних који имају шта да им понуде и тај састанак ће се одржати сутра. Осим тога, у гостима су нам и представници италијанске фирме „Zuegg“ која се бави прерадом воћа и њима ћемо представити наше потенцијале. Намера нам је да реализујемо Стратегију руралног развоја и да привучемо инвеститоре у области прехрамбене индустрије“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић.
 
Сајам је прогласио отвореним Зоран Божић, директор Ваљевске пиваре. Он је овом приликом истакао да Ваљевска пивара, подржавајући овај Сајам, даје свој допринос развоју ваљевског краја, а самим тим и развоју друштва.
 
Другог сајамског дана, у петак 27. априла, представници великих трговинских ланаца који долазе у Ваљево и ваљевски произвођачи разговараће о могућностима сарадње. Састанак се одржава у оквиру Сајма  СПРЕГ у 12.00 часова, у Банкет сали Омни центра.Темпо, Интермарше, Лидл и Меркатор представиће своје пословне планове у Ваљеву, као и педесетак произвођача са територије Ваљева.

Leave a Comment