Отворен Сајам привреде Западне Србије

Почетак » Отворен Сајам привреде Западне Србије » Вести » Отворен Сајам привреде Западне Србије
Сајам привреде Западне Србије отворен је данас у Ваљеву. У две хале „Омни центра“  200 излагача из преко 30 градова и општина Србије представило је више од 10.000 домаћих производа. Сајам је свечано отворио потпредседник Привредне коморе Србије Здравко Јелушић. „Ова манифестација је доказ да је Ваљево мотор развоја и мотор будућности Србије. То доказује да привреда овог региона игра значајну улогу у привредном развоју Србије. Овде послује преко 30.000 предузетника и 13.000 предузећа опстаје у ситуацији када је изазов бити предузетник и водити предузеће. И ми данас можемо да будемо охрабрени што и политичке структуре стављају привреду на прво место схватајући важност оживљавања привреде на целом простору Србије“, рекао је између осталог на отварању Сајма Јелушић.
 
Сајам привреде Западне Србије отвара могућности да се унапреди сарадња између привреде и локалних самоуправа. На овогодишњем 11 по реду Сајму у Ваљеву, осам локалних самоуправа представило је своје привредне и инвестиционе потенцијале, међу њима и Ваљево. „Ми смо и пре десет година подржали овај Сајам и још тада смо га препознали као добру идеју коју вреди подржати. Сада видимо да је Сајам нарастао и да има 200 излагача из 30 општина и градова. Ти подаци нас радују. Град Ваљево има свој штанд и презентацију на којој представљамо наше потенцијале и која је намењена потенцијалним инвеститорима“, рекао је овом приликом Жарко Ковач, заменик градоначелника града Ваљева. 
 
О домаћем трговачком ланцу (ДТЛ) који на овогодишњем Сајму заузима посебно место и пети је трговачки ланац у Србији, говорио је Десимир Тадић власник компаније „Еуропром“. „ДТЛ данас запошљава преко 3000 радника и за прошлу годину остварио је промет од преко 27 милијарди. Циљ је да промовишемо нашу домаћу производњу и привреднике и самим тим унапредимо њихово пословање што ће неминовно довести и до већег запошљавања“, рекао је Тадић.
 
У сарадњи са Универзитетом „Сингидунум“, Регионалном привредном комором и Пољопривредном стручном службом, током Сајма биће организоване едукативне трибине и стручна предавања о актуелним темама из области унапређења предузетништва и пољопривреде. Сајам привреде Западне Србије биће отворен до 25. априла.
 

Leave a Comment