Отворен СПРЕГ под слоганом „Потребан је подстицај“

Почетак » Отворен СПРЕГ под слоганом „Потребан је подстицај“ » Вести » Отворен СПРЕГ под слоганом „Потребан је подстицај“

 

Сајам привреде Колубарског округа, СПРЕГ, отворен је данас у основној школи „Нада Пурић“. Под слоганом „Потребан је подстицај“, на 55 штандова представиће се 80 излагача, претежно фирми из ваљевског краја. Град Ваљево, који је генерални покровитељ Сајма, на свом штанду представлиће потенцијале индустријске зоне „Стефил“. Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић најавио је да ће за пар месеци индустријска зона бити у функцији и нада се да ће наредни СПРЕГ бити организован управо на простору индустријске зоне.
 
„Прошле године сам на истом овом месту рекао да бих волео да се осми сајам одржи на простору будуће индустријске зоне. То нисмо могли да организујемо из техничких разлога, али добро за све нас је да смо ту индустријску зону привели крају и зато ми као град први пут имамо свој штанд на овом сајму и овим путем ћемо промовисати потенцијале и капацитете будуће индустријске зоне“ – рекао је помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић.
 
На овогодишњем сајму учествују ваљевске фимре „Крушик“, „Вујић Ваљево“, Пивара, „Елиби“, „АБЦ тест“ , „Ерозија“, „АБ софт“, предузеће „Станојевић“ Дом здравља „Хемикал. На отвореном простору излагаће расадници, цвећаре, ауто куће које заступају „Шкоду“,“Опел“ и „Форд“.
 
Ове године на Сајму привреде Колубарског округа неће учествовати ниједно предузеће из Мионице, Лајковца и Уба, док ће се на заједничком штанду са Регионалном привредном комором представити привредни потенцијали Осечине, док ће из Љига на сајму учествовати само једно предузеће. Организатор СПРЕГ- а директор Агенције ГАТТИ Александар Грујић верује да ће доћи боља времена и да ће следеће године бити далеко више излагача, успешних предузећа и да ће СПРЕГ коначно постати празник привреде. 
 
Овогодишњи СПРЕГ отворила је Горица Стевановић, главни пројектант Истраживачког тима „Топ 014“ из „Крушика“, овогодишњег добитника награде града Ваљева.
 
„Жеља нам је да Ваљево које је некада било предузетнички центар врати свој сјај, да СПРЕГ прерасте у сајам иновација, иновативних идеја, нове предузетничке иницијативе, да се у Ваљеву поново створи позитивна енергија која ће привући стране инвеститоре. Жеља нам је и да створимо амбијент у коме ће наша деца успешно привредјивати“, поручила је Горица Стевановић отварајући СПРЕГ.
 
„Наша жеља је да град који је некад био центар мале привреде постане расадник иновација и организатор неког будућег сајма иновација и нових предузетничких иницијатива које су засноване на њима. Проглашавам сајам отвореним и желим да буде успешан!“
 
Сајам привреде се и ове године, одржава у ОШ „Нада Пурић“ у Ваљеву на површини од 4500 км2 затвореног и отвореног изложбеног простора.  
 
Представник организатора Александар Грујић је истакао да је овај сајам постао највећа привредна манифестација у Западној Србији и да је његова жеља да сајам постане празник привреде града Ваљева и Колубарског округа.
 
Осми СПРЕГ биће значајан по томе што ће први пут потпуни креатори свих дешавања на сајму бити сами привредници. На овогодишњем Сајму биће организовани пратећи програми, Дом здравља Хемикал ће посетиоцима од 9 до 10 часова бесплатно контролисати крвни притисак и ниво шећера у крви. Биће организована и наградна игра за све посетиоце, за које ће сајам до петка бити отворен од 9 до 19 часова.
 

Leave a Comment