Отворен Startit центар Ваљево

Почетак » Отворен Startit центар Ваљево » Актуелно » Отворен Startit центар Ваљево

Уз подршку града Ваљева отворен је Startit центар Ваљево, централно место окупљања ИТ заједнице, који се бави пружањем бесплатних едукација из области информационих технологија и предузетништва. Заменик градоначелника Ваљева др Драган Јеремић је том приликом захвалио на иницијативи Startit тима да се нови центар отвори у Ваљеву изразивши пуну подршку и спремност града да и даље подржава низ појединачних пројеката који ће омогућити да стечено знање буде примењено и у пракси. „Све се заснива на технолошком напретку, а на пољу ИТ технологија Ваљево, бар до сада, није имало чиме да се похвали. Зато ове године подржавамо два пројекта од којих је један Startit и захвалио бих се људима који су омогућили да баш у Ваљеву буде отворен један овакав центар. То је велики плус за Ваљево. Наш други пројекат је Међурегионални информациони центар који ће бити знак препознавања за Ваљево. На жалост, млади нам одлазе одмах после завршене школе и надам се да ће уз помоћ Startit-a схватити да је могуће  остати у свом граду и у њему радити.” поручио је заменик градоначелника.

Министарство омладине и спорта и Министарство трговине, туризма и телекомуникација су такође подржали пројекат. Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић је истакла да је развој локалних ИТ заједница од кључног значаја за тај сектор, али и целокупно друштво, како би млади људи могли да унапређују своја знања и имали мотивацију да остану у земљи, будући да је ИТ наша најперспективнија привредна грана. Смиљка Живановић   испред Министарства омладине и спорта је указала на значај обуке и менторства које младима нуди центар и поручила да ће Министарство наставити да подржава овакве пројекте.

Startit центар је отворен у партнерству са организацијом iRevolucija и пружаће бесплатну едукацију из области ИТ-а и предузетништва за све заинтересоване који желе да уче, стекну или прошире своја знања из ових области, као и да се упознају са успешним људима који су већ направили значајне резултате. Владимир Радовановић, представник iRevolucije, позвао је све грађане да им се обрате и заједно пронађу адекватне програме обуке прилагођене њиховим интересовањима.

Владимир Тркуља, један од оснивача Startit-а, упознао је присутне са радом центра представивши прве активности које ће бити доступне у априлу попут курса програмирања за децу, курса за незапослене (увод у HTML и CSS) и први meetup о дигиталном маркетингу и заради преко интернет.

Startit центар, место знања, иновација, инспирације и будућег центра технолошке заједнице је отворен за све појединце, организације и компаније које желе да у њему реализују своје активности.

Фотографије:Ђорђе Ђоковић